Blogg

Hur man skriver snabbare och bättre på iPhone

Att skriva på en smartphone skiljer sig mycket från det på en fysisk knappsats. Faktum är att även iPad är bättre när det gäller att skriva eftersom det finns så mycket utrymme, större tangenter och ett bättre sätt att skriva. För större delen av denna generation har skrivning på smartphones blivit en naturlig sak, men för någon som just har börjat kan saker och ting vara lite svåra.

Oavsett om du är expert på att skriva på en iPhone eller bara börja, finns det några saker du kan göra för att skriva snabbare, bättre och vara mer produktiv när du skriver. Små saker som en period efter en mening, en automatisk kapitalisering etc. gör faktiskt en enorm skillnad i hur vi skriver.

Super Handy Tips för att skriva snabbare på din iPhone

Låt oss dyka rätt in :

# 1. Skriva specialtecken

Standardtangentbordet på iPhone är vanligtvis engelska (USA) och du kommer att tycka att det liknar det fysiska tangentbordet. Så hur skriver du de accentuerade alfabet som används på andra språk som spanska, portugisiska och mer?

För att skriva dessa tecken behöver du bara trycka och hålla ned en viss tangent. Om du till exempel trycker på och håller ned "U" öppnas en ny rad med tangenter som innehåller olika typer av "U". Du kan bara dra över en av dem för att skriva en viss karaktär. Om du vill skriva en paraply bör du trycka och hålla ned U och när den nya raden dyker upp, skjut bara fingret över paraplyteckenet.

# 2. Skriva perioder automatiskt

Ett snabbare sätt att skriva punkt / perioder är att aktivera genvägen. Genvägen trycker två gånger på mellanslagstangenten efter ett ord. Att trycka på mellanslag två gånger efter ett ord sätter en punkt / punkt direkt efter ordet. Det är så enkelt.

För att detta ska fungera bör du naturligtvis aktivera genvägen från Inställningar → Allmänt → Tangentbord.

3. Ett snabbare sätt att skriva skiljetecken

Knappen '123' öppnar alla olika skiljetecken och siffertangenter men visste du att det faktiskt är ett tidskrävande sätt att skriva en punkt eller ett komma eller semikolon? Om du skriver en speciell skiljetecken kommer du troligtvis att använda den en gång och sedan växla till alfabetets knappsats ändå.

Så istället för att trycka på 123-tangenten, tryck och håll på den. Detta avslöjar skiljetangentbordet. Nu skjuter du bara över den nyckel du vill använda. Efter detta är det bara att släppa! Voila! Nyckeln skrivs och du är tillbaka på alfabetets tangentbord automatiskt.

# 4. Att förhindra autokorrigering misslyckas

Autokorrigering är förmodligen en användbar funktion på iPhone men det har blivit mer en komisk lättnad som i slutändan leder till mycket pinsamma situationer. Det är vanligtvis säkrare och bättre att stänga av det. För att göra det, gå bara till Inställningar → Allmänt → Tangentbord och stäng av där det står Autokorrigering.

# 5. Aktivera Caps Lock

Skift-tangenten på iPhone-tangentbordet fungerar precis som på ett vanligt tangentbord. Men var är lockets nyckel? Det är faktiskt gömt inuti shift-tangenten. Dubbeltryck på shift-tangenten så blir den blå. Det betyder att cap lock är PÅ och vad du än skriver kommer det att finnas i huvudstäder nu.

Avslutar…

Det är allt för ikväll folkens! Om du känner till något annat knep för att skriva snabbare på iPhone-tangentbordet, se till att dela det i kommentarerna. Hjälp andra iOS-användare med dina innovativa tips. Fram till dess är det dags för adjö, men jag kommer tillbaka igen med några mer fantastiska tips och tricks.

Relaterade artiklar:

  • Så här skriver du snabbt specialtecken på Mac
  • Modalitetstyp och tangentbord: Snabbtyp på din Apple Watch och iPhone
  • Så här infogar du en flikkaraktär på iPhone eller iPad

Om du gillade det här innehållet, se till att dela det med dina vänner på Facebook, Twitter och Telegram.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found