Blogg

Så här aktiverar du typ till Siri på Mac

På samma sätt som textinmatning för Siri på iPhone kan du också använda Type to Siri på Mac. Det betyder att istället för att prata med Siri kan du använda tangentbordet på din Mac och skriva till röstassistenten. 'Aktivera typ för Siri' finns under Inställningar för tillgänglighet på Mac. Det är en särskilt användbar funktion för personer med nedsatt tal eller utmaning. Men det är också ganska praktiskt när du är i ett bibliotek eller ett möte och vill använda Siri utan att göra något ljud. Så låt oss kolla in detaljerna.

Så här aktiverar du typ till Siri på Mac

Steg 1. Klicka på Apple-ikonen längst upp till vänster på skärmen.

Steg 2. Klicka på Systeminställningar.

Steg 3. Klicka på Tillgänglighet.

Steg 4. Bläddra till vänster i sidofältet och klicka på Siri.

Steg 5. Markera rutan för Aktivera typ till Siri.

Från och med nu kan du skriva till Siri istället för att prata med den.

Därefter undrar du hur man använder Type to Siri på Mac ? Det är lätt. Klicka på Siri-ikonen i menyraden. Du kan också klicka på Siri-ikonen i Dock eller startplattan. Eller håll intryckt Command ⌘ + mellanslag lite längre för att kalla Type till Siri.

Därefter skriver du helt enkelt din begäran. Till exempel 'Ställ påminnelse om te kl. 16.45' eller 'Ringa ett FaceTime-samtal till Jeet' etc.

För att inaktivera typ till Siri på Mac , följ stegen ovan och avmarkera rutan i steg 5.

Summering…

Nu vet du hur du aktiverar och använder Type to Siri på Mac som kör macOS Catalina. En sak som jag skulle vilja ha i en framtida macOS-uppdatering är att ha både möjligheten att skriva och prata med Siri aktiverad samtidigt. Detta skulle vara praktiskt för många situationer.

Jag hoppas att den här snabbguiden var till hjälp. Om du har en ytterligare relaterad fråga, kontakta oss gärna med hjälp av kommentarfältet nedan.

Du vill också läsa dessa inlägg:

  • Hur du ser dina mest spelade låtar på Apple Music på iPhone och Mac
  • Hur man gör skrivbordsgenvägar på Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found