Blogg

Hur fixar jag vibrationer som inte fungerar på iPhone?

Ibland måste vi ha vår iPhone i tyst läge, särskilt när vi är i ett viktigt möte. Vi litar på vibrationer för att meddela oss om inkommande samtal medan enheten är i tyst läge. Det finns många användare som klagar på att de missade många viktiga samtal bara för att deras iPhone inte vibrerade.

Om man tittar på kommentarerna på offentliga forum uppstår problemet vanligtvis med iOS Beta-versionen, som senare löstes i nästa uppdatering. Om du fortfarande står inför denna frustrerande fråga, har vi nedan alla möjliga korrigeringar för att lösa det.

iPhone vibrerar inte när du får ett inkommande samtal? Här är en fix

Vibrationsmekanismen finns på baksidan av din iPhone. Försök att knacka lätt på (inte slå) baksidan av din iPhone.

Starta om enheten

Tvinga omstart av din iPhone 6s Plus, iPhone SE eller tidigare genom att trycka på Sleep / Wake-knappen tillsammans med Home-knappen tills du ser Apple-logotypen på skärmen.

På iPhone 7 och 7 Plus håller du ned Volym ned och strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

På iPhone 8 eller senare, tryck och släpp Volym upp-knappen, tryck och släpp volym ned-knappen och håll sedan ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.

Kontrollera om vibration är aktiverat för inkommande samtal

Inställningar → Ljud → Vibrera vid ringning och Vibrera på tyst.

Dessutom, se till att alternativet ”None” är inte markerad: Inställningar Ljud Ringsignal Vibration.

Om du läser den här raden betyder det att felsökning ovan inte har löst ditt problem. Saker härifrån blir lite tråkiga, men borde lösa den vibrerande frågan.

Uppdatera iOS

Uppdatera till senaste versionen av iOS om den är tillgänglig på din enhet. Eftersom felet redan har åtgärdats i uppdateringen.

Återställ alla inställningar

Återställ alla inställningar genom att gå till Inställningar → Allmänt → Återställ → Återställ alla inställningar. Inget behov av panik, eftersom detta bara raderar alla inställningar och inte data. Men jag föreslår att du håller dina Wi-Fi-lösenord till hands.

Radera din iPhone

Om en återställning av alla inställningar inte löste problemet, säkerhetskopiera först enheten. Gå till Inställningar → Allmänt → Återställ → Radera allt innehåll och inställningar.

Återställ inte från säkerhetskopian, ställ bara in den och kontrollera om problemet är löst genom att be någon av dina vänner ringa dig. Om det är löst, återställ från säkerhetskopia och kontrollera igen. Om du än en gång möter problemet med vibrationer som inte fungerar, finns det något fel i din enhet. Du måste börja om från början för att lösa problemet helt.

Kontakta Apple Care

Det sista och sista alternativet är att kontakta Apple Care för hjälp, eftersom vi har provat alla saker på programvarunivå. Det finns en möjlighet att själva vibrationshårdvaran inte fungerar.

till dig? För detta, se hur man låter böcker läsas upp för dig eller använder en av de bästa ljudbokapparna för iPhone och iPad.

Du kanske också vill ta en titt på:

  • Hur man stoppar iPhone från att vibrera
  • Inaktivera Vibration för väckarklocka på iPhone
  • iPhone ringer inte när den är låst? Fixa det nu!
  • 11 lösningar för att fixa iPhone-larm fungerar inte

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.