Blogg

iPhone-larm fungerar inte? Här är 11 lösningar för att åtgärda det

Vissa människor har tappat sitt jobb bara för att deras larm inte fungerade på morgonen. Det är en allvarlig situation, särskilt när du inte har någon annan person att kasta en hink vatten på huvudet! Skämt ifrån varandra, om ditt iPhone-larm inte fungerar har vi några möjliga korrigeringar för att lösa problemet.

 • Kontrollera tystningsbrytaren och iPhone-högtalaren
 • Ändra larmljud på din iPhone
 • Öka larmvolymen
 • Se till att alarmtiden är korrekt
 • Starta om din iPhone
 • Ta bort alla befintliga larm och starta om
 • Avinstallera alarmappar från tredje part
 • Justera inställningar för läggdags
 • Koppla bort Bluetooth eller trådbundna hörlurar
 • Uppdatera din iPhone
 • Återställ alla iPhone-inställningar

Kontrollera tystningsbrytaren och iPhone-högtalaren

Larm hörs även när mute-omkopplaren är en. Men om du stöter på relaterade problem, se till att den tysta omkopplaren trycks upp.

För det andra, se till att din iPhone-högtalare fungerar korrekt. Ett sätt att testa är att spela en låt från vilken app som helst som Music, YouTube, Spotify, etc. Om du inte hittar något problem här, låt oss fortsätta med nästa fix.

Ändra larmljud på din iPhone

Låt oss nu se till att en ton eller sång är inställd för alarmet. För detta,

 1. Öppna Clock- appen och tryck på Alarm .
 2. Tryck på Redigera . Klicka sedan på önskat larm.
 3. Tryck på Ljud . Se till ' None ' inte är markerat .
 4. Bläddra i listan och välj en ringsignal. Tryck på ett namn för att höra det. Se till att du väljer ett högt. Knacka .
 5. Tryck på Spara .

Öka larmvolymen

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Ljud & Haptics .
 2. Dra skjutreglaget hela vägen till höger.
 3. Om du ofta befinner dig med en minskad larm- eller ringsignalvolym, inaktivera växeln för Ändra med knappar . Från och med nu, när du trycker på volymknapparna, påverkar det inte något systemljud utom media (musik, videor etc.).

Se till att alarmtiden är korrekt

Detta är återigen ett grundläggande test, men ibland tenderar människor att ställa in alarmet till 19:00 när de faktiskt ville ha det till 7:00. För att vara säker är detta inte fallet med dig, öppna Clock- appen → Alarm → och dubbelkontrollera alarmtiden.

Starta om din iPhone

Flera typer av små och betydande problem åtgärdas genom att stänga av din iPhone och slå på den efter en minut. Detta kallas en omstart. Du kan använda de fysiska knapparna eller öppna appen InställningarAllmäntStäng av → dra skjutreglaget åt höger. Efter en minut använder du knappen för att slå på iPhone.

Ta bort alla befintliga larm och starta om

Larm du ställer in en gång manuellt eller med Siri förblir i listan. Detta gör en lång inmatning av alarmtider. För att minska eller eliminera förvirring, överväga att radera onödiga larmposter. När du har gjort det, lägg till ett nytt larm genom att trycka på plusikonen eller fråga Siri som ' Ställ in ett larm för 7 AM. ''

Avinstallera alarmappar från tredje part

Om du har larmappar förutom den inbyggda klockappen kan du överväga att avinstallera dem. I sällsynta fall bör detta lösa problemet du står inför.

Vissa tredjepartslarmappar behöver att du håller skärmen på på natten för att fungera korrekt. Det är bäst att hålla fast vid standard iOS-larmfunktionen eftersom det gör jobbet gjort. Om du insisterar på att använda en app från App Store, se till att du läser och följer instruktionerna den frågar - som åtkomst till meddelanden etc.

Justera inställningar för läggdags

Jag har en blandad känsla av läggdagsfunktionen. Inledningsvis använde jag det. Men nu gör jag inte det. I sällsynta fall kan väckningstiden och alarmtiden överlappa varandra, det kan orsaka problem.

För att ta itu med detta kan du ändra tiden för endera. Eller stäng av funktionen läggdags.

Koppla bort Bluetooth eller trådbundna hörlurar

Om du lämnar trådlösa eller trådbundna hörlurar anslutna till din iPhone, kan det i ovanliga situationer mata ut ljudet genom den och inte högtalaren. För att åtgärda detta, koppla bort eller koppla bort dem.

Obs! Larmljud är viktigt. Således, även när din iPhone är tyst eller har hörlurar anslutna, spelas larmtonen via enhetens högtalare. Men i vissa situationer uppstår fel. För det mesta fixar en enkel omstart eller hård omstart dessa.

Uppdatera din iPhone

Kör du en uppdaterad iOS-version och möter upprepade larmproblem? För att åtgärda detta, uppdatera till den senaste programvaran genom att starta appen InställningarAllmäntProgramuppdatering.

Återställ alla iPhone-inställningar

Ingen av ovanstående lösningar ger någon tur? Hör du fortfarande inte alarmtonen på din iPhone? Försök att återställa alla inställningar.

Obs : Detta återställer eller raderar alla iPhone-inställningar till standardläget.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Allmänt .
 2. Bläddra ner och tryck på Återställ .
 3. Tryck på Återställ alla inställningar .
 4. Ange enhetens lösenord.
 5. Bekräfta genom att trycka på Återställ alla inställningar .

Loggar ut…

Det här är elva sätt att lyckas lösa nästan alla larmproblem på din iPhone. Det är en primär funktion som är användbar för miljontals användare. Om ovanstående artikel inte hjälpte kan du försöka kontakta Apple Support eller ta din enhet till närmaste Apple Store för inspektion.

LÄS NÄSTA:

 • Så här inaktiverar du vibrationer för väckarklocka på iPhone
 • Så här ställer du in en anpassad alarmton på iPhone och iPad
 • Så här ställer du in ett larm på Apple Watch

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found