Blogg

5 bästa schackappar för iPhone och iPad 2021 (granskat)

Schack är ett gammalt strategispel som har utvecklats genom åren och vunnit enorm popularitet online. Därför har det lockat många människor att öva och utveckla sina färdigheter på språng via mobilapplikationer. Även om många appar är tillgängliga kan det vara utmanande att hitta den som ger dig rätt balans mellan funktioner och upplevelse. Lyckligtvis är vi här för att hjälpa dig, som en riddare i glänsande rustning (ordspel avsedd).

Vi testade över tio av de mest populära schackapparna för iOS för att se vilka som verkligen levererar vad de lovar. Oavsett om du är nybörjare eller expert på detta brädspel, fortsätt läsa för att upptäcka de bästa schackapparna för iPhone och iPad.

Våra kriterier för att välja de bästa schackapparna för iOS

En app granskas bäst genom omfattande användning och testning. Och det är precis vad vi gjorde med ett dussin populära schackappar designade för iPhone och iPad. Vi spelade otaliga matcher (vi berättar inte hur många vi vann: D) för att få en grundlig förståelse för varje applikation.

Här är vad vi baserade våra beslut på:

 • Användargränssnitt
 • Spellägen och alternativ
 • Den övergripande upplevelsen

Flera appar har funktioner som låter dig lära dig och bygga din kompetens, vilket gör Chess till mer än bara ett spel. Utvecklare får verkligen browniepoäng när de skapar något som är både pedagogiskt och underhållande på en gång!

Tja, vi har gjort alla rätt drag för att filtrera ner det till fem som är värda det om du menar allvar med att lära dig, spela eller förbättra ditt spel.

Bästa apparna att lära sig och öva schack på iPhone och iPad

 1. Schackspel och lär dig
 2. Lär dig schack med Dr. Wolf
 3. Schackuniversum Spela och lär dig
 4. Riktigt schack 3D
 5. Schack

1. Schackspel och lär dig

Låt oss börja med appen som framstår som det bästa schackspelet på iPhone och iPad. Den har ett rent och intuitivt användargränssnitt tillsammans med en rad alternativ för schackälskare på skicklighetsnivå. När du öppnar schackappen finns det sju alternativ tillgängliga, nämligen:

 • Spela dator
 • Spela online
 • Pussel
 • Vision Trainer
 • Video
 • Dagligt pussel
 • Artiklar

När du väl har kommit in i någon av dessa avsnitt finns det en utökad meny med fler alternativ. Du kan till exempel komma åt forum för att diskutera allt om schack, från spelanalys till tips för nybörjare och andra. Det är ett bra utrymme att fördjupa dina kunskaper och skärpa dina färdigheter.

Oavsett om du spelar mot datorn eller online, finns det en play-by-play-recension av dina spel, som kritiserar dina drag och berättar vad du kunde ha gjort bättre. Detta hjälper dig att få en förståelse för teknik och strategi.

Jag tyckte särskilt att solo-schack-läget var intressant. Det ger dig en rad uppgifter för att fånga en bit med varje drag tills en förblir på brädet. Det börjar med bara två bitar på brädet och blir sedan svårt tills tio bitar finns på brädet. Detta både utmanar och tränar ditt sinne att komma med vinnande strategier.

Dessutom kan du även anpassa temat för att matcha dina färg- och stilpreferenser. Dessutom finns det massor av artiklar och nyheter som håller dig uppdaterad med vad som händer i schackvärlden.

Observera dock att du måste skapa ett konto för att använda den här appens fulla funktionalitet, till exempel Pusselfunktionen, vilket ger dig över 65 000 schackbräda problem att få en spricka på. Sammantaget är det en otroligt detaljorienterad app som kommer att erbjuda en givande schackupplevelse för både nybörjare och proffs. Det finns också på Apple Watch.

Pris : Gratis (guldmedlemskap börjar vid $ 4,99)

Ladda ner

2. Lär dig schack med Dr. Wolf

Här är en app för alla som vill lära sig schackspelet från grunden eller förbättra sitt spel till nästa nivå. Den har ett interaktivt chatbot-gränssnitt som får dig att känna att du tar privata coachningskurser. De tre första coachingsessionerna är gratis, varefter du kan välja att prenumerera.

För varje drag du gör förklarar Dr. Wolf vad han gör, och det är utformat för att få dig att förbättra ditt spel. Det finns också tjugofem fördjupade lektioner som förklarar olika schackkoncept och ger gott om möjligheter till guidad övning.

Vad jag särskilt älskade är hur Dr. Wolf låter vänlig, inspirerande, mild och ibland kvick också! Det skapar en engagerande spelupplevelse som får dig att återvända för mer. Han introducerar gradvis nya koncept och du tjänar poäng när du använder en ny skicklighet i spelet.

Vidare kan du till och med välja specifika lektioner om olika aspekter av schack som vad man ska göra i öppningen, hur man attackerar med olika kraftstycken, hur man kan försvara hängande bitar etc.

Det håller också koll på din statistik och prestationer för att få inblick i hur du går över tiden. Det är en av de bästa schackapparna för att förbättra dina färdigheter och lära dig spelets nitty-gritty.

Pris : Gratis (månadscoaching kostar 4,99 USD)

Ladda ner

3. Schackuniversum Spela och lär dig

Det söta och färgglada temat i detta iOS-schackspel gör att det skiljer sig från resten. Du kan spela gratis onlinespel med live-spelare, utföra schackuppdrag, låsa upp söta karaktärer, emojis, schackbrädor och uppsättningar.

Utmana dig själv mot sju AI-nivåer, lösa pussel och lär dig om vinnande drag från några legendariska spelare som Bobby Fischer & Garry Kasparov. Det finns också en chattfunktion i spelet för att ansluta till motståndare och lägga till ett roligt element i spelet.

För övning kan du välja att spela kontra AI eller spela kontra en vän. Och när du är redo kan du gå till de mer utmanande spelen med timers på 30 sekunder, 1 minut, 3 minuter, 5 minuter, 10 eller 15 minuter per drag.

Dessutom finns det ett avsnitt med matchningshistorik som gör att du kan besöka alla online-matchar du just spelat. Och du kan veta om dina tidigare misstag med den lättanvända analysfunktionen.

En av de coolaste aspekterna av gränssnittet är att du kan ha kul att anpassa ditt utseende med unika avatarer. En nackdel är dock frekvensen för de annonser som visas i den här appen. Men belöningar och bonuspoäng gör det fortfarande acceptabelt och värt att kolla in!

Pris : Gratis (köp i appen)

Ladda ner

4. Riktigt schack 3D

Den här är i horisontellt läge. På startskärmen har du möjlighet att starta ett nytt spel eller att anpassa utseendet på det efter dina preferenser. Du kan välja mellan några olika alternativ för brädet, bitarna, gränserna och bordet.

Du kan spela mot datorn eller en annan spelare på samma enhet. I läget för två spelare ändras perspektivet efter varje drag så att du och din partner kan spela dina drag. Vidare sparar det dina framsteg så att du kan fortsätta ett spel där du lämnade det.

Dess kännetecken är 3D-vyn, som är svår att få tag på i andra appar. Du kan använda fingrarna för att flytta och rotera brädet för anpassade vyer. Detta ger den en mer realistisk känsla och är särskilt lämpad att spela på en större skärm som en iPad.

Det bästa är den lugnande musiken, som främjar koncentration och komplimangerar det polerade användargränssnittet.

Pris : Gratis ($ 3,99 för att ta bort annonser)

Ladda ner

5. Schack

Om du letar efter en okomplicerad schackapp är det här ett utmärkt alternativ för dig. Den har ett behagligt brunt träliknande färgschema och intuitiva alternativ. När du öppnar den här appen har du möjlighet att välja mellan en spelare eller två spelare, sedan välja en svårighetsgrad och komma igång.

Spelet har en verklig känsla och ljud. Så du kan känna varje bit när du flyttar det, nästan som om det har en marmorkänsla med filtbotten. Det är enkelt att spela och bekvämt på en mobil enhet. Det finns också ett alternativ att ångra rörelser.

Även om det är ganska grundläggande och förenklat, får det jobbet gjort. Det sparar automatiskt dina framsteg så att du kan komma tillbaka till ett spel där du lämnade det. Grafiken och ljudeffekterna är på plats, och du har möjlighet att konfigurera spelarnamn och spårpoäng.

Det finns inte många funktioner att prova, men om ditt mål är att spela schack är det perfekt. Det finns dock inget sätt att ändra standardfärgschemat för brunt och beige, och ibland försämrar annonser upplevelsen. Men kom ihåg att det är helt gratis att använda, vilket gör det värt det.

Pris : Gratis

Ladda ner

Schackmatta!

Så där har du det, vår sammanställning av de fem bästa schackapparna för din iPhone och iPad. Precis som drottningen har du många val om vilken väg du ska gå. Ditt drag!

Glöm inte att dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan. Du kanske också vill läsa om de bästa pusselspelen för din iPhone.

Läs mer: 

 • Bästa Sudoku-spel för iPhone och iPad
 • Detektivspel för iPhone och iPad
 • Bästa Scrabble-spel för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found