Blogg

Så här rensar du RAM på iPhone (alla modeller)

RAM är en av de viktigaste hårdvarorna på din iPhone som kör din enhet smidigt. Om du känner att din iPhone går långsamt eller släpar, är det dags att rensa RAM-minnet för att påskynda din iPhone tillsammans med andra åtgärder som att starta om och tvinga avsluta appar. Innan vi börjar, låt oss snabbt förstå lite mer om RAM och varför vi ska återställa det.

  • Vad är RAM på iPhone?
  • Vad gör Clearing RAM på iPhone?
  • Så här rensar du RAM på iPhone med AssistiveTouch
  • Så här rensar du RAM på iPhone med hjälp av hem- och strömbrytaren

Vad är RAM på iPhone?

RAM står för random access-minne och det är också känt som flyktigt arbetsminne. På det enklaste sättet är det där alla aktiva processer på din iPhone utförs.

iOS har utmärkt RAM-hantering. Men när du kontinuerligt har för många aktiviteter på gång, som att köra flera grafikintensiva spel, redigera appar, strömma över LTE, etc. kan din iPhone kämpa för att hålla jämna steg, särskilt om det är en äldre enhet.

När detta händer kommer du att märka att telefonens prestanda blir trög. Tangentbordet kan ta tid att starta, svepande gester eller knapptryckningar kan försenas och telefonen kan bli alltför varm. I sådana situationer kan frigöra RAM vara till hjälp.

Vad gör Clearing RAM på iPhone?

Att rensa RAM frigör en del processorkraft på din iPhone. Detta görs genom att kasta onödig information i bakgrunden. På ytan förändras ingenting, men du kommer att uppleva skillnaden när du använder din enhet. Med minskad information att hantera, kommer din iPhone att påskyndas och gå smidigare. Det är ett helt säkert och effektivt sätt att öka enhetens prestanda. Så nu när du har en grundläggande idé, låt oss lära oss hur man återställer RAM på vilken iPhone-modell som helst.

Så här rensar du RAM på iPhone med AssistiveTouch

På nyare enheter, nämligen iPhone 12 mini, 12, 11 Pro Max, iPhone XR, X, iPhone SE 2020 och iPhone 8 och 8 Plus, kan du återställa RAM med AssistiveTouch. Här är vad du ska göra:

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din enhet och tryck lätt på Tillgänglighet.

Steg 2. Klicka nu på TouchAssistiveTouch.

Steg 3. Slå på knappen bredvid AssistiveTouch.

Steg 4. Gå nu tillbaka till Inställningar och tryck på Allmänt.

Steg 5. Från slutet trycker du på Stäng av.

Steg 6. Tryck en gång på knappen AssistiveTouch. Slutligen, trycker och håller den virtuella Home -knappen i AssistiveTouch. Lämna det när iPhone-skärmen blinkar och återgår till låsskärmen.

RAM har rensats framgångsrikt på din iPhone. Ange lösenordet om du blir ombedd.

Så här rensar du RAM på iPhone med hjälp av hem- och strömbrytaren

På äldre iPhones går det snabbare att rensa RAM eftersom det inte kräver AssistiveTouch. Låt oss titta på processen för iPhone 7 och 7 Plus, iPhone SE och iPhone 6s, 6s Plus, 6 och 6 Plus. Här är vad du ska göra:

Steg 1. Tryck och håll strömknappen tills du ser bilden för att strömmen alternativ.

Steg 2. Släpp strömbrytaren och håll hemknappen intryckt i cirka 5 sekunder.

Efter några sekunder blinkar skärmen tom, vilket innebär att du har rensat RAM på din iPhone. Ange lösenordet om du blir ombedd.

Det är allt, folkens!

Loggar ut…

Det finns steg för att frigöra RAM på din iPhone. Efter detta kommer din smartphone att fungera smidigare och det borde inte vara någon fördröjning. Gå tillbaka till det här tricket när din tid med enheten verkar vara lite under vädret. Kontakta oss genom att kommentera om du letar efter mer iOS-information.

Läs nästa:

  • Hur man tvingar omstart av en iPhone och iPad
  • Så här säkerhetskopierar du din iPhone eller iPad
  • Fixa iPhone-pekskärmen fungerar inte
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found