Blogg

Bästa externa USB-C Mac-hårddiskar 2021

Har din Mac lite lagringsutrymme? Dessa bästa USB-C-hårddiskar kan öka lagringen av din dator och hjälpa dig att ta kontroll över dina filer med aplomb.

Jag har valt ut Mac-hårddiskarna baserat på tre viktiga egenskaper: Först och främst säkerhet, hög effektivitet och hastighet. Så de är fullt utrustade för att du ska kunna hantera dina data på ett skickligt sätt och hålla det säkert. Dessutom har jag också säkerställt att de är tillräckligt starka för att tåla enstaka stötar.

Är USB-C-hårddiskarna kostnadseffektiva?

En hel del välkända spelare erbjuder externa hårddiskar som fungerar sömlöst med Mac. Även om vissa erbjudanden är lite dyra, finns det en hel del mycket prisvärda alternativ. Därför kan du få 1 TB-10 TB lagring utan att bryta banken. Läs vidare för att utforska listan!

Snabb åtkomst:

 • Samsung T5
 • Western digital
 • G-Technology R-serien
 • Silicon Power
 • SanDisk
 • LaCie Porsche Design
 • Seagate Fast SSD
 • G-Technology G-DRIVE
 • LaCie Robust
 • Glyph BlackBox Plus

1. Samsung T5

Om du vill få det bästa i branschen skulle du vara svårt att hitta en bättre USB-C-hårddisk än Samsung T5. Det som sticker ut T5 är den otäcka prestandan.

Läs- och skrivhastigheterna på upp till 540 MB / s gör det till ett förstklassigt val. Avancerad AES 256-bitars hårdvarukryptering säkerställer att dina data har maximalt skydd för att förbli säkra.

Med den gedigna metaldesignen är det lätt att uthärda slitage. Slutligen stöds T5 av tre års garanti och finns i fyra lagringsvarianter som 250 GB, 500 GB, 1 TB och 2 TB (startpris: 79,99 USD.)

USP: Läs-skrivhastigheter på upp till 540 MB / s

Kolla in på Amazon

2. Mitt Passport Ultra från Western Digital

Om du vill ha en billigare men exceptionellt funktionell Mac-hårddisk, skulle Western Digital My Passport Ultra vara ett bra alternativ.

WD är gjord av högkvalitativ metall och sportmatt finish. Den ganska lätta och kompakta designen gör den fickvänlig. Du kan använda dess programvara för att ansluta till molntjänster och sociala medier för att importera dina foton eller filer.

256-bitars AES-hårdvarukryptering säkerställer att dina data har den nödvändiga skyddet. Det låter dig skapa ett starkt lösenord för att aktivera hårdvarukryptering. Dessutom finns My Passport Ultra i fyra lagringsvarianter som 1TB, 2TB, 3TB och 4TB (startpris: 59,99 $.)

USP: 256-bitars AES-hårdvarukryptering

Kolla in på Amazon

3. G-Technology R-serien

Höjdpunkten på G-Technology SSD R-seriens hårddisk för Mac är de snabba överföringshastigheterna upp till 560 MB / s. Det betyder att du kommer att kunna hantera dina filer effektivt.

Bortsett från den snabba överföringshastigheten har den externa hårddisken en robust design som kan hjälpa den att överleva upp till tre fot droppar. IP67-vattentålighet ökar dess livslängd ytterligare. Ännu bättre, G-Technology ger en pålitlig fem års garanti på R-serien.

USP: Snabb överföringshastighet plus IP67-vattentålighet

Kolla in på Amazon

4. Silicon Power

Vid 99,91 $ verkar Silicon Power Armor A85M (4TB) vara en stjäl. HFS + -formatet och Time Machine-stödet gör det fullt kapabelt att hantera dina filer. Med massor av lagringsutrymme kommer du att ha önskad lyx för att hantera dina stora filer.

Pratar om design, A85M har imponerande unibody. På grund av det starka aluminiumhöljet är det stötsäkert (certifierat av militär kvalitet). Det är inte allt, den här USB-C-hårddisken är IP68 vattentät och stöds av tre års garanti.

USP: Imponerande unibody (militär-certifierad)

Kolla in på Amazon

5. SanDisk

SanDisk vet hur man producerar den finaste SSD. Och den här sitter högst upp tillsammans med liknande som T5 och till och med R-serien. Den främsta anledningen till att jag betygsätter det så högt är den onda hastigheten (upp till 550 MB / s).

Med tillstånd av den blixtsnabba hastigheten har du fullständig kontroll över tunga videor, foton och filer. Genom att gå bortom den snabba överföringshastigheten har hårddisken fått IP55 som verkar vara nackdelen. Men i de flesta fall bör det vara tillräckligt för att överleva den låga effekten.

Dessutom kommer SanDisk SSD i fyra kapaciteter: 250 GB, 500 GB, 1 TB och 2 TB med pris från $ 83,74.

USP: Snabb och säker

Kolla in på Amazon

6. LaCie Porsche Design

LaCie Porsche Design lovar att vara ett smart val. Det finns tre kvaliteter som jag vill lyfta fram. Först och främst är hårddisken ett av de mest prisvärda alternativen med 2TB-varianten till ett pris av bara 89,99 USD. Dessutom finns den i upp till 8 lagringskapaciteter som 1 TB, 2 TB, 4 TB, 5 TB, 6 TB och 8 TB.

Den andra, 5 GB / s hastighet är mer än tillräckligt bra för att ta kontroll över stora filer. När det gäller design ser aluminiumhöljet bedårande ut och tål också stötar. Dessutom väljer du din SSD i tre snygga färger som silver, guld och rosaguld.

USP: Konkurrenskraftigt pris / flera lagringskapaciteter

Kolla in på Amazon

7. Seagate Fast SSD

Seagates “Fast SSD” kan ha placerats på 10: e plats men går inte efter rankningen eftersom det är en av de finaste USB-C-hårddiskarna för Mac.

Med utgångspunkt från lagringskapaciteten kommer Fast SSD i fyra modeller som 250 GB, 500 GB, 1 B och 2 TB. Så du har flera alternativ att välja mellan. När det gäller pris är det rimligt (startpris 79,99 USD).

När det gäller prestanda placerar 540MB / s överföringshastighet det i elitliga. Således skulle du kunna ta kontroll över videor och foton med hög upplösning obefläckat. Dessutom gör synkroniseringsfunktionen det lite enklare att hantera filer.

USP: Mappsynkroniseringsfunktion

Kolla in på Amazon

8. G-Technology G-DRIVE

Detta erbjudande från G-Technology G-DRIVE vet hur man ska leva upp till den höga efterfrågan. Den levereras med 1 TB lagringskapacitet så att du enkelt kan hantera dina videor, foton och massor av filer. Med god läs- och skrivhastighet kan den hantera dina data effektivt.

Designmässigt har den en liten och robust profil. Tack vare slitstarkt aluminium tål G-DRIVE regelbundna stötar.

Tack vare den släta kan hårddisken enkelt glida i fickan. Slutligen ger G-Technology en begränsad garanti på tre år.

USP: Mycket effektiv

Kolla in på Amazon

9. LaCie Rugged

Detta är den tredje USB-C-hårddisken från LaCie i denna sammanställning. När jag tittar på profilen tror jag inte att många av er skulle ifrågasätta dess införande.

Höjdpunkten på denna externa hårddisk är den robusta designen som enkelt kan bekämpa stötar. Men det betyder inte att det ser skrymmande eller mindre fickvänligt ut.

Det finns endast 4 TB lagringskapacitet som borde vara riklig för din lastbil med data. Gränssnittet på 5 GB / s innebär att du inte behöver stöta på lagring medan du överför filer. Dessutom verkar prislappen $ 159,94 vara rimlig mot vad du får tillbaka.

USP: Slagfast design / 5Gb / s gränssnitt

Kolla in på Amazon

10. Glyph BlackBox Plus

"Glyph BlackBox Plus" verkar vara en fullt utrustad USB-C-hårddisk för Mac. Det som omedelbart fångar uppmärksamhet i det är det exceptionellt robusta höljet som främst beror på det solida aluminiumchassit med gummistötfångaren.

Således kommer hårddisken att kunna bekämpa chocken lite bekvämare. Förutom hållbarhet erbjuder BlackBox Plus 1 TB lagring. Dessutom tillhandahåller tillverkaren tre års hårdvarutäckning och en tillförlitlig två års dataåterställning på nivå ett.

USP: Optimerad passiv kylning

Kolla in på Amazon

Det är ganska mycket det! Detta sammanfattar vår sammanställning av de mest effektiva hårddiskarna för macOS-enheter.

Din bästa satsning?

Jag antar att din båtmängd av data äntligen har fått en säker tillflyktsort. Vilken är det? Dela med dig av de kvaliteter som du har märkt. Och ja, berätta om den som borde ha tagits med i listan ovan.

Du kanske också gillar:

 • Bästa kraftbanker för MacBook Pro
 • Bästa 4K-skärmar för Mac mini 2018
 • Bluetooth-tangentbord för Mac Mini 2018
 • Bästa 4K-TV för Apple TV 4K
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found