Blogg

Bästa fotoredigeringsappar för iPhone och iPad 2021

Din iPhone och iPad kan ta fantastiska foton, men du kan få dem att se ännu bättre ut med lite redigering. Massor av appar låter dig utföra professionell bildredigering snabbt och bekvämt. De är en utmärkt följeslagare för kameraappar för att lägga till lite prick på dina foton och utveckla dina färdigheter. Välj bland dessa bästa fotoredigeringsappar för iPhone och iPad.

 1. Photoshop Express Photo Editor
 2. PicsArt Photo & Video Editor
 3. Adobe Lightroom Photo Editor
 4. PicJointer Photo Collage Maker
 5. VSCO: Photo & Video Editor
 6. MOLDIV - Fotoredigerare, collage
 7. TouchRetouch
 8. Darkroom: Photo & Video Editor
 9. Afterlight - Photo Editor
 10. Snapsade
 11. Överlagra X
 12. Linsförvrängningar

1. Photoshop Express Photo Editor

Ge fri kreativitet åt din kreativitet med den här kända fotoredigeringsappen som miljontals litar på. Det ger redigeringsverktyg och funktioner på professionell nivå till din iPhone samtidigt som det är lätt att använda.

Den fungerar som en komplett digital studio och erbjuder ett komplett utbud av fotoeffekter och funktioner. Så oavsett om du vill förbättra foton, skapa collage eller lägga till text kan du inte gå fel med den här appen.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 4,99 USD)

Ladda ner

2. PicsArt Photo & Video Editor

Ha kul med att leka med den här funktionsfyllda appen som låter dig skapa visuella godisar. Klistermärken, collage, klotter, teckensnitt, effekter och massor av andra alternativ kommer säkert att tilltala din fantasi.

Du kan också göra collage och experimentera med verktyg som bakgrundssuddighet, blandade lager osv. Dessutom fungerar det också som en mångsidig videoredigeringsapp som låter dig skapa engagerande innehåll för sociala medier som Facebook, TikTok, Reels och IGTV.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 2,99)

Ladda ner

3. Adobe Lightroom Photo Editor

Adobe Lightroom fotoredigerare är en favorit för Instagrammers eftersom det ger dig kraften att skapa en enhetlig estetik för dina foton med hjälp av förinställningar. Dessa består av filter med obegränsade anpassningsalternativ.

Lägg till detta de lättanvända skjutreglagen som gör det enkelt att justera dina foton färger och ljusstyrka exakt. Du kan sträva efter perfektion genom att experimentera med versioner av dina bilder och sedan välja din favorit.

Pris:  Gratis (Premium varje månad 40 GB - 4,99 USD)

Ladda ner

4. PicJointer Photo Collage Maker

Gör dina omhuldade minnen ännu mer speciella med de livfulla filtren, ramarna, klistermärkena, teckensnitten och mer i denna collage maker-app som är perfekt för Instagram !. Du kan skapa mästerverk som sticker ut från mängden på sociala medier på bara några få kranar.

Zooma, spegla, panorera och rotera enkelt dina bilder för att skapa unika kombinationer, precis som du vill. Dessutom finns det hundratals snygga layouter att leka med och anpassa på roliga sätt.

Pris: Gratis (Premium-åtkomst varje vecka - 0,99 USD)

Ladda ner

5. VSCO: Photo & Video Editor

Här är en fotoredigerare för iPhone och iPad som har blivit en trendsättare online. Det är särskilt känt för de analoga filmeffekterna som ger dina foton ett vintageutseende. Dessutom kan du tippa med massor av inställningar som beskärning, skevhet, kontrast och mättnad för att omedelbart få dina bilder att dyka upp.

En anmärkningsvärd aspekt är Montage-funktionen som låter dig skapa ett rörligt collage genom att lägga på bilder, former och videor. Appen erbjuder tio kostnadsfria förinställningar och över 200 när du uppgraderar till betalt medlemskap.

Pris: Gratis (årligt VSCO-medlemskap - 19,99 USD)

Ladda ner

6. MOLDIV

Betygsatt som nummer ett foto- och videoapp i 110 länder, är MOLDIV inte bara en kraftfull redaktör utan också en förstklassig fotocollage-tillverkare för din iOS-enhet. De 180 filtren i 12 teman erbjuder fler alternativ för att designa dina bilder efter dina önskemål.

Du kan välja mellan olika bakgrundsmönster för att förbättra utseendet på foton. Det finns också ett brett utbud av klistermärken för att ge bilder ett bedårande utseende. Det låter dig kombinera upp till 16 bilder i ett collage. Ännu viktigare är att du kan collage dina foton som ett album, en tidning eller till och med en affisch.

Pris:  Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

7. TouchRetouch

Det här är en unik app som du antagligen önskat flera gånger. Det hjälper dig att snabbt ta bort oönskade objekt från en bild och samtidigt behålla ett naturligt utseende. Till exempel kan du bli av med telefonledningar i bakgrunden, papperskorgen, fotobombare etc.

Dessutom kan du till och med röra ansikten och ta bort fläckar eller finnar. Det är ett av de enklaste verktygen där ute för att eliminera störningar från foton. När du har börjat redigera kommer du inte att kunna sluta fixa alla dina bilder! Det finns också en praktisk handledning för att hjälpa till.

Pris: $ 1,99

Ladda ner

8. Darkroom: Photo & Video Editor

Om du är en avslappnad fotograf men vill ha en kraftfull redigeringsapp, här är ett perfekt alternativ för dig. Den har alla verktyg för att få dina foton att se precis ut. Du kan redigera RAW- och porträttbilder samt Live Photos,

De mest utmärkande funktionerna inkluderar användarvänliga verktyg för kurvor och selektiv färg. Du kan till och med spela med dina porträttbilder förgrund och bakgrund separat för att anpassa mängden suddighet, ljusstyrka, mättnad och kontrast.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 3,99)

Ladda ner

9. Afterlight - Photo Editor

Med högkvalitativa filter och exakta redigeringsverktyg kontrollerar den här appen alla rutor för att ge dina foton den speciella touchen. Omvandla bilder på ett ögonblick genom att välja bland olika effekter och filter.

Om du föredrar avancerad tinkering kan du uppnå exakta resultat med många justeringsverktyg, kurvor, spannmål etc. Det finns också filmemuleringstekniker som att ändra RBG-kanaler med hjälp av Color Shift-verktyget, Chroma-verktyget och Double Exposure.

Pris: Gratis (månatligt medlemskap efterljus - 2,99 USD)

Ladda ner

10. Snapsade

Den här fotoredigeringsappen från Google erbjuder 29 filter och verktyg för att anpassa dina foton. Du kan spara dina favoritredigeringar och enkelt använda dem på andra bilder senare. Det är särskilt användbart för nybörjare tack vare handledningen full av tips och tricks.

Justera färg och exponering så att korrekta detaljer sticker ut i alla bilder. Ta bort oönskade element med Healing-funktionen, selektivt retuschera faktorer som ljusstyrka och värme som verkligen kan förvandla en bild.

Pris:  Gratis

Ladda ner

11. Överlagra X

Som namnet antyder ger den här appen dig kraften att kombinera bilder med flera lager, blandning och effekter. Detta resulterar i de mest fantasifulla skapelser som säkert kommer att imponera på alla omkring dig.

Gränssnittet är otroligt användarvänligt och alla dina arbeten sparas i ett praktiskt sessionområde så att du inte förlorar ditt nuvarande projekt när du byter till ett annat. Med flera justeringar, borstar och andra verktyg är detta en utmärkt app för grafiska formgivare.

Pris:  $ 4,99

Ladda ner

12. Linsförvrängningar

Skapa fantastiska filmbilder med de avancerade visuella tekniker som finns i den här appen. Det låter dig använda skiktning för att finjustera dina kompositioner till unika konstverk. Använd underbart ljus och överlägg för att skapa visuella godisar.

Vidare kan du använda över 400 fotoeffekter och verktyg som masker, lutningar, korn, skugga, justeringar av belysning osv. Dessutom säkerställer de exakta teknikerna att dina ändringar verkar naturliga och aldrig ser uppenbara ut.

Pris: Gratis (LD obegränsad månadsmedlem - 2,99 USD)

Ladda ner

Summering

Fortsätt och experimentera med dessa bästa fotoredigeringsappar på din iPhone och iPad och låt oss veta vilka fantastiska skapelser du gör. Dela dina favoriter i kommentarerna nedan.

Du kanske också vill läsa dessa:

 • iPhone fotograferingsappar
 • iPhone-appar för att lägga till text i foton
 • Raw Photo Editing Apps för iPhone
 • Bästa gratis och betalda Google Photos-alternativ för iOS