Blogg

Hur man kontrollerar iPhone-aktiveringslås via Apples supportsida

När Apple tog bort statussidan för iCloud Activation Lock i januari i år kom det mig inte som en överraskning. Det gjordes för säkerhetsändamål för att förhindra hacking som utnyttjar stulet serienummer.

Med det webbverktyget kan vem som helst enkelt kolla in statusen för aktiveringslåsfunktionen. Man tror att hackare skulle använda detta webbverktyg för att återaktivera murade iPhones. De skulle skriva in en iPhones IMEI (International Mobile Equipment Identity) på iCloud Activation Lock-webbsidan för att ändra serienumret som är lagrat på enheten och kringgå Activation Lock.

Potentiella köpare eller ägare kan fortfarande kolla in statusen för iPhone Activation Lock via Apples supportsida på grund av ett kryphål. Låt oss ta reda på hur det fungerar!

Så här kontrollerar du iPhone-aktiveringslåsstatus via Apple Support

Obs! Det här tricket kanske inte fungerar för alla användare, överallt. Apple kan snart fixa det här kryphålet som gör det möjligt att kontrollera status för aktiveringslås.

Steg 1. Starta vilken webbläsare som helst på din iOS-enhet eller dator och gå till Apples supportwebbplats.

Steg 2. Därefter måste du välja iPhone från den tillgängliga listan med enheter.

Steg 3. Klicka nu på vilken sökkategori som är relaterad till hårdvara. Som till exempel reparationer och fysiska skador eller batteri, ström och laddning. Då måste du välja ett visst problem, t.ex. att skärmen är sprucken, skärmen eller skärmkvaliteten.

Steg 4. Därefter måste du klicka på Skicka / ta in för reparation.

Steg 5. Ange nu din iPhones serienummer, IMEI eller MEID för att kontrollera dess aktiveringslåsstatus.

Bara i fall Find My iPhone och Activation Lock är aktiverat på din iOS-enhet får du ett meddelande som säger ”Tyvärr, men vi kan inte skapa en reparation medan Find my iPhone är aktiv.”

Försök att välja ett annat enhetsproblem om du inte kan kontrollera status för aktiveringslås på din enhet.

Poängen

Ärligt talat är jag väldigt nöjd med borttagningen av webbverktyget som gör det möjligt att kontrollera om någon iPhone är stulen. Det är en viktig avskräckning som kan förhindra hacking. Vad tycker du om det? Låt oss veta det i kommentarerna.

Du kanske vill läsa: hur du inaktiverar fjärrkontrollen Hitta min iPhone med iCloud.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found