Blogg

Allt du behöver veta om Apple MFi-certifierade tillbehör

Billiga och förfalskade Apple-tillbehör översvämmas på marknaden. Även om falska krafttillbehör kan tyckas vara bra erbjudanden på grund av det låga priset, kan de potentiellt skada din dyra enhet som iPhone och kan till och med äventyra ditt liv. Tack och lov, att hitta de Apple MFi-certifierade kablarna är döda enkla - om du bara inte har bråttom!

Apple är känt för att ta säkerhet och säkerhet på största allvar, och erbjuder ett licensprogram som heter MFi. Tyvärr följer mycket få tillbehörstillverkare (mindre än 10%) licensprogrammet, medan de flesta säljer förfalskade blixtkablar. Med tanke på de skadliga effekterna av falska laddare; det är bättre att veta om tillbehören är MFi-certifierade. Läs vidare för att hitta de märkbara skillnaderna!

Hur vet jag om Apple MFi-certifierat tillbehör eller inte?

  • Vad betyder "Apple MFi-certifierat"?
  • Vad är MFi-chipet?
  • Varför säger min iPhone eller iPad "det här tillbehöret är inte certifierat?"
  • Hur identifierar jag en falsk laddare?
  • Vilka är de bästa blixtkablarna?
  • Hur hittar jag en lista över Apple MFi-certifierade tillbehör?

Vad betyder "Apple MFi-certifierat"?

MFi står för "Made for iPhone / iPod / iPad." Apple introducerade "Made for iPad" på Macworld Expo den 11 januari 2005. Med introduktionen av Lightning-kontakten (12 september 2012) förnyade Apple namnet som MFi.

Det är avsett för hårdvaru- och programvaruutvecklare som erbjudanden fungerar med Apple-enheter. Teknikjätten tar ut cirka 4 $ royalty för varje kontakt.

Licensprogrammet inkluderar nu också AirPlay (tidigare känt som AirTunes), vilket gör det möjligt för användare att strömma innehåll trådlöst.

Dessutom måste utvecklarna som skapar appar och tillbehör för HomeKit också vara med i detta program.

Vad är MFi-chipet?

Apple-godkända tillbehör levereras med ett inbyggt MFi-chip. Vad är det och hur fungerar det?

Det är i grunden ett autentiseringschip som gör det möjligt för kompatibla tillbehör att kommunicera med Apple-enheter. Som ett resultat kan de spela perfekt med iDevices och utföra uppgifter som laddning och synkronisering av data utan problem.

Varför säger min iPhone eller iPad "det här tillbehöret är inte certifierat?"

iPhone och iPad är utformade för att snabbt räkna ut de falska laddarna. Därför varnar de dig med ett varningsmeddelande, "Detta tillbehör är inte certifierat?" Det är ett av de enklaste sätten att hitta ett förfalskat tillbehör.

I vissa fall kan du dock se den här varningen även när du har en certifierad kabel. Det kan bero på skador eller luddpartiklar som kan ha smygt in i blixtporten. För att lära dig mer om detta felmeddelande, gå vidare till det här inlägget.

Hur identifierar jag en falsk laddare?

Du kan enkelt identifiera ett obehörigt blixttillbehör genom att granska några av de grundläggande symptomen.

  • Anslutningen: Den kanske inte ansluts ordentligt till din enhet och faller av
  • Överhettning: Om du använder en felaktig produkt kan kontakten bli varm mycket snabbt
  • Långsam laddning: Din iOS-enhet laddas ganska långsamt
  • Synkroniseringsproblem: Du kommer inte att kunna synkronisera din enhet med datorn

Innan du köper något tillbehör, se till att kolla in Apple MFi-märket

Innan du köper blixtkabel eller tillbehör, se till att kolla in MFi-märket. Bara en titt på förpackningen eller skrivningen på kabeln kan spara din dag!

Bildkredit: Apple

Vissa tillbehör kan ha en tidigare version av MFi-märket:

Bildkredit: Apple

Ett Apple-godkänt tillbehör kommer att ha "Designad av Apple i Kalifornien" och antingen "Assembled in China" eller "Indústria Brasileira" eller "Assembled in Vietnam."

Bildkredit: Apple

Dessutom kan kabeln också ha ett 12-siffrigt serienummer . Så nästa gång du vill skaffa en till din enhet, missa inte kolla in dessa logotyper.

En sak som är värt att notera är att du inte ser MFi-logotypen på USB-C till Lightning-kablar.

Generellt kommer Apple-godkända kablar att ha kontakter i ett stycke, släta, rundade och guld / silverfärgade. Emellertid kommer de förfalskade kablarna att ha en hel del och sport inkonsekvent eller grov finish.

Bildkredit: Apple

Efter att ha undersökt ett antal falska kablar har Apple gjort ett omfattande inlägg om hur man upptäcker en ocertifierad kabel. Hoppa över till artikeln för att läsa mer.

Undvik att köpa en super billig kabel

Som nämnts ovan debiterar Apple en fast royaltyavgift på cirka 4 dollar per kontakt. Så, ett helt kompatibelt tillbehör bör inte vara mindre än $ 6. Undvik det om du stöter på ett krafttillbehör som verkar vara för lågt.

För det mesta kan det låga priset i sig hjälpa dig att räkna ut om blixtkabeln är falsk eller certifierad.

Vilka är de bästa blixtkablarna?

Det finns några välkända tillbehörstillverkare som Belkin, Anker och Griffin som producerar förstklassiga blixtkablar. Naturligtvis är deras produkter lite dyra, men om du vill ha hög kvalitet tillsammans med pålitliga skyddsåtgärder är deras erbjudanden värda allvarliga överväganden.

För att hjälpa dig att enkelt hitta en högkvalitativ kabel har vi listat de bästa alternativen. Så kolla in det här inlägget för att utforska dem.

Hur hittar jag en lista över Apple MFi-certifierade tillbehör?

Vad händer om du har stött på en okänd tillverkare av tillbehör som påstår sig erbjuda den certifierade produkten, hur skulle du kunna ta reda på om den är riktig eller falsk? Ganska enkelt! Apple har gjort det ganska enkelt att veta vilket tillbehörsmärke som är MFi-certifierat.

För att göra det är allt du behöver göra att gå över till Apple MFi-webbplatsen → klicka på rullgardinsmenyn Sökkriterier → välj varumärke → ange varumärket och tryck på Sök.

Om det är ett certifierat varumärke kommer webbplatsen att visa sina tillgängliga tillbehör. Om det inte är godkänt kommer det inte att ge några resultat.

Varsågod!

Loggar ut…

Förutsatt att du nu snabbt kan upptäcka ett falskt blixttillbehör. Tänk på ovanstående punkter för att säkerställa att du aldrig får en budladdare som kan skada din enhet oåterkalleligt eller till och med äventyra ditt liv.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found