Blogg

Hur man lägger till en tillfällig Facebook-profilbild

En tillfällig profilbild på Facebook är som en WhatsApp-status på din smartphone. Du kan ladda upp en profilbild för att fira något i ditt liv. Människor använder den här funktionen för att stödja en sak eller händelse som har globala effekter. Oavsett vad som är tillfället, om du älskar den här saken, gå ner för att lägga till en tillfällig Facebook-profilbild på iPhone och dator.

 • Hur man gör tillfällig Facebook-profilbild på iPhone
 • Hur man lägger till en tillfällig profilbild på Facebook från datorn

Hur man gör tillfällig Facebook-profilbild på iPhone

 1. Öppna Facebook- appen på din iPhone
 2. Tryck på menyknappen längst ned till höger
 3. Tryck sedan på din profilbild uppe till vänster.
 4. Klicka nu på din profilbild ; tre alternativ visas från botten: Visa profilbild , Välj profilbild eller video och Lägg till bild .
 5. Klicka på Välj profilbild eller video.
 6. Från kamerarullen kan du välja vilket foto som helst. För att kontrollera fler foton, tryck på Mer.  När fotot väljs trycker du på Klar.
 7. Du har ställt in profilbilden. Tryck nu på Gör tillfälligt.
 8. När alternativ visas från botten kan du trycka på en timme, en dag, en vecka eller Anpassad. Om du väljer "Anpassad" kan du välja en period för vilken du vill ställa in en profilbild.
 9. Skriv en lämplig bildtext och tryck sedan på Spara- knappen. Med en söt bildtext kan du informera andra om syftet med att ställa in en tillfällig profilbild på Facebook.

Obs!  Ett tidigare foto ersätter din tillfälliga profilbild efter en period du har valt.

Hur man lägger till en tillfällig profilbild på Facebook från datorn

 1. Öppna www.facebook.com i en webbläsare
 2. Efter inloggning är du på startskärmen; du måste klicka på din profilbild från det övre högra hörnet.

  Alternativt kan du klicka på kontoikonen (se nedpilen längst upp till höger) och klicka på ditt profilnamn.

 3. Klicka sedan på den kameraikonen från din profilfotocirkel
 4. Ett fönster öppnas; du kan  uppdatera profilbilden  från det här fönstret.
 5. Välj ett foto från  föreslagna fotonuppladdningar och  foton av dig . Du kan också välja ett foto som är lagrat på din dator genom att klicka på   knappen Ladda upp foto .
 6. I fönstret Uppdatera profilbild kan du lägga till en beskrivning, dra för att flytta om och göra tillfällig. Klicka på Gör tillfälligt.
 7. Gör tillfällig-  knappen blir blå och du kan se en nedrullningspil framför  "Byt tillbaka till föregående profilbild in." Du kan välja ett alternativ från 1 timme, 1 dag, 1 vecka, 1 månad, Aldrig och Anpassad. Det sista alternativet för Anpassad låter dig ställa in datum och tid för din tillfälliga profilbild.
 8. När du har valt tiden klickar du på knappen Spara .

Du har framgångsrikt ställt in din profilbild under en kort tid.

Det är allt!

Summering…

Dina vänner och nära och kära kommer att svara på din profilbild genom att dela, kommentera eller trycka på Gilla-knappen. Det finns dock några hemliga beundrare av dig, som ser din profilbild och inte vidtar några åtgärder. Du kan hitta sådana som tittar på din Facebook-profil även om de inte finns på dina vänners lista.

Gillar du den här funktionen? Hur ofta lägger du upp videor eller foton på Facebook? Dela din feedback med oss ​​i avsnittet Kommentarer nedan.

Läs mer: 

 • Hur man skapar ett Facebook-evenemang på iPhone och iPad
 • Hur man skapar en Facebook-avatar på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found