Blogg

Så här fixar du iPhone-aktiveringsfel: Prova dessa 7 lösningar

I sällsynta fall kan du se iPhone-aktiveringsfelet, vilket hindrar dig från att slutföra installationen. Som ett resultat sitter du kvar med en oanvändbar enhet. Men oroa dig inte eftersom det här är något som enkelt kan åtgärdas genom att följa lösningarna nedan. Låt oss aktivera din iPhone framgångsrikt genom att nå grundorsaken.

 • Möjliga orsaker till aktiveringsfel på iPhone
 • 7 sätt att fixa iPhone-aktiveringsfel

Möjliga orsaker till aktiveringsfel på iPhone

Innan du hoppar till lösningar skulle det vara klokt att ta en stund och förstå varför du möter iPhone-aktiveringsfel. Det kan bero på en eller en kombination av följande skäl.

 • Aktiveringsservern från Apples slut kan vara nere.
 • Det kan vara ett fel i din internetanslutning.
 • SIM-kort kanske inte stöds. Eller så kan din operatör uppleva problem, vilket resulterar i aktiveringsfel på iPhone som köpts från dem.
 • Aktiveringslås är inställt på enheten.
 • iTunes kan inte verifiera din iPhone.
 • Det finns en tillverkningsfel med din speciella telefon. (Mycket sällsynt, men möjligt.)

7 sätt att fixa iPhone-aktiveringsfel

Nu när vi vet om orsakerna, här är de potentiella lösningarna för att framgångsrikt lösa problemet och göra din iPhone bra igen!

 1. Kontrollera Apples systemstatussida
 2. Starta om din iPhone
 3. Använd pålitligt Wi-Fi-nätverk istället för mobildata
 4. Ta bort SIM-kortet och sätt tillbaka det
 5. Försök att aktivera din iPhone med hjälp av datorn
 6. Bypass-aktiveringslås
 7. Kontakta Apple Support

1. Kontrollera Apples systemstatussida

Mer än en fix är det den primära kontrollpunkten innan vi tittar på andra lösningar.

Gå över till Apples systemstatussida och se om ' iOS-enhetsaktivering ' har en grön prick bredvid eller inte.

Om det inte är tillgängligt kan du inte göra mycket, förutom att vänta en stund. Under de flesta omständigheter åtgärdas problem med sådana viktiga tjänster snabbt av Apple. När det har tagits om kommer du att kunna aktivera din enhet.

2. Starta om din iPhone

Om processen fastnar är omstart en utmärkt lösning som vanligtvis löser sådana problem.

På iPhones med hemknappen använder du strömbrytaren för att stänga av den.

På iPhone-modeller med Face ID trycker du samtidigt på sidoknappen och en av volymknapparna.

Om du behöver hjälp har vi en fullständig guide om hur du startar om vilken iPhone som helst.

När du har väntat i minst 30 sekunder slår du på iPhone och följer aktiveringsstegen på skärmen.

3. Använd pålitligt Wi-Fi-nätverk istället för mobildata

Du måste ha en internetanslutning (eller iTunes eller Finder) för att aktivera din iPhone.

Vanligtvis är det inga problem att aktivera en iPhone med mobildata. Följ dock instruktionerna på skärmen och anslut till ett Wi-Fi-nätverk om du har problem. När du väl har gjort det kanske de befintliga aktiveringsproblemen inte längre finns!

Obs! Om Wi-Fi-routern har VPN-aktiverad eller använder modifierade DNS-inställningar, försök ansluta till ett annat nätverk.

4. Ta bort SIM-kortet och sätt tillbaka det

Alla moderna iPhones har SIM-facket på höger sida. Använd utmatningsverktyget som kom i lådan för att ta ut SIM-kortet. Sätt tillbaka det igen. Se till att brickan stängs perfekt och inte är lös.

Varning!  Använd SIM-kortfacket som medföljde din iPhone. SIM-fack av en annan modell kanske inte fungerar med din. Om du tvingar kan det till och med fastna och orsaka fysisk skada!

5. Försök att aktivera din iPhone med hjälp av datorn

Om de delade lösningarna inte fungerar, försök aktivera med en Mac eller PC. Börja med att ansluta din iPhone till datorn med blixtkabeln.

Om du har en Windows-dator eller Mac som kör macOS Mojave och tidigare, starta iTunes och klicka på den lilla iPhone-ikonen. På en Mac som kör macOS Catalina eller senare öppnar du Finder och klickar på din iPhone från vänster sidofält.

I iTunes eller Finder, om du ser " Ställ in som nytt " eller " Återställ från säkerhetskopia " betyder det att din iPhone redan är aktiverad. Starta om det, och du bör kunna avsluta den återstående installationsprocessen.

Om du ser ett felmeddelande relaterat till SIM-kortet, kontakta din operatör.

Och om det står " aktiveringsinformation var ogiltig " eller " aktiveringsinformation kunde inte erhållas från enheten " måste du sätta din iPhone i återställningsläge, uppdatera eller återställa enheten och slutföra installationen.

6. Bypass-aktiveringslås

Försöker du aktivera en begagnad iPhone? Ser du en skärm som säger ' Aktiveringslås ?' Om ja, betyder det att den här enheten fortfarande är kopplad till den tidigare ägarens Apple-ID.

Men om du aktiverar din iPhone efter ett återställnings- eller DFU-läge kommer det troligen att vara ditt Apple-ID. Försök att räkna ut det från det första alfabetet i Apple ID som visas på skärmen. Ange ditt Apple ID-lösenord så är du klar. Om du har glömt lösenordet kan du lära dig hur du återställer det.

Men om Apple-ID inte är ditt , så här går du förbi aktiveringslåset.

7. Kontakta Apple Support

Slutligen, om inget verkar fungera, kontakta Apple Support. Du kan använda samtal, chatt, Apple Support-appen på en annan iOS-enhet eller till och med nå dem via Twitter!

Om de inte kan lösa det på distans kan det vara dags att ta din enhet till ett Apple Store eller auktoriserat servicecenter för fysisk inspektion. Om det finns tillverkningsfel på din nya iPhone kan du vara berättigad att få en helt ny ersättare utan kostnad.

Avslutar

Efter att ha använt, aktiverat och konfigurerat flera iOS-enheter i flera år är jag övertygad om att en av lösningarna ovan kommer att ta itu med din iPhones aktiveringsfel. Om jag måste avsluta och välja mina två bästa korrigeringar, skulle det starta om enheten och försöka igen och ansluta till ett stabilt höghastighets-Wi-Fi.

Vad anser du om iPhone-aktiveringsproblemet? Kunde du fixa det med den här guiden? Låt oss höra det i kommentarfältet nedan.

Äntligen vill jag bjuda in dig att läsa vårt fantastiska inlägg som talar om 18 saker att göra efter att du har skapat en ny iPhone!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found