Blogg

Hidden Weather LockScreen Widget i iOS 12 på iPhone

Visste du att iOS 12 har väder Lockscreen-widget? Innan du börjar tänka på att ge det ett skott direkt, låt mig berätta att det är något dolt. Så, hur får du den dolda väderwidgeten på din iOS-enhet?

En annan viktig sak som är värt att notera är att du inte kan använda väderwidgeten när du vill. Jag menar att du kan se det först i slutet av Stör ej vid sänggåendet.

Så här låser du upp dold väderlåsskärm-widget på iPhone som kör iOS 12

Se till att Weather App alltid kan komma åt din plats

Det första du bör göra är att ställa in appen så att den alltid kommer åt din plats. Det kommer att hålla det lokala vädret uppdaterat.

Steg 1. Öppna appen Inställningar →  Tryck på Sekretess på din iOS-enhet.

Steg 3. Klicka sedan på platstjänster.

Steg 4. Nästa upp, bläddra ner och tryck på Väder.

Steg 5. Nästa väljer du Alltid.

Aktivera Stör ej vid läggdags

Den dolda väderwidgeten visas endast när Stör ej vid sänggåendet är aktiverat. Det döljer i princip meddelandena och dämpar också skärmen. Endast tid och datum visas på skärmen när den är PÅ. Dessutom visar den också väderwidgeten nästa morgon. Gå hit för att slå på DND för läggdags.

Tänk på att widgeten visas först i slutet av DND-sessionen. För att kontrollera om det fungerar eller inte kan du ställa in en kort session på ett par minuter. Och så snart det är klart visas widgeten på skärmen. Det försvinner när enheten har låsts upp.

Det är ganska mycket det!

Loggar ut

Vad tycker du om den här dolda väderwidgeten? Vill du ha det på heltid eller vara nöjd med vad det har att erbjuda nu? Släng upp dina tankar i kommentarerna.

Du vill också ta en titt på dessa inlägg:

  • Hur man använder Live Lyssna med AirPods
  • Hur man delar iCloud-fotoalbum med någon från iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found