Blogg

iPhone / iPad-tangentbord saknas eller visas inte? Hur fixar du det!

Det är förlamande att se iPhone-tangentbordet försvinna när du vill ha det. Vissa fel kan hålla iPhone-tangentbordet osynligt - och precis när du behöver det kanske du ser att det saknas.

Från vad jag har samlat kan problemet uppstå på grund av en rad olika anledningar, framför allt tre: iPhone är fortfarande ansluten till någon Bluetooth-knappsats, eller det finns något problem med en app eller olycklig programuppdatering. Det finns några beprövade lösningar som kan hjälpa dig att få tillbaka det saknade programtangentbordet på din iOS-enhet. Låt oss ge dem gå för att klippa jakten!

iPhone eller iPad-tangentbord saknas eller visas inte? Prova dessa lösningar

Lösning 1. Återställ enheten hårt

Det första du bör försöka lösa problemet är att starta om enheten. Håll bara hem- och strömbrytarknapparna intryckta samtidigt i cirka 10 sekunder tills du ser Apple-logotypen på skärmen.

För att återställa din iPhone 7/7 Plus hårt måste du hålla ned volym ned-knappen och PÅ / AV-knappen samtidigt. (Relaterat: Så här startar du om iPhone / iPad utan strömbrytare.)

För att återställa din iPhone 8/8 Plus eller senare, tryck och släpp Volym UPP-knappen, tryck och släpp Volym NER-knappen och håll sedan ned sidoknappen.

Lösning 2. Stäng av Bluetooth. Kanske starta om en gång.

Om du anslöt din iPhone till någon Bluetooth-enhet - särskilt knappsatsen - och sedan inte kopplade bort den, finns det en stor chans att iPhone fortfarande tycker att den inte borde visa knappsatsen.

Det enda sättet att åtgärda detta är att du stänger av Bluetooth. Kanske för att starta om din iPhone en gång för att vara säker. Lös problemet?

Lösning 3. Återställ din iOS-enhet

Om ingen av ovanstående lösningar har fungerat för att lösa problemet, återställ enheten med iTunes. Se till att säkerhetskopiera det innan du går till döden.

Anslut din iPhone eller iPad till datorn → starta iTunes → välj enheten → klicka på Återställ iPhone / iPad och bekräfta.

Avslutar

I de flesta fall åtgärdas detta problem bara genom att starta om enheten. Jag hoppas att du har lyckats med detta lilla trick. Har du någon feedback för oss? Dela gärna det med oss ​​i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found