Blogg

Varför utvecklare föredrar Mac?

När det gäller smartphones och bärbara datorer är hela teknikvärlden uppdelad i två grupper: antingen stöder du Android eller iOS och Windows eller Mac. Det finns ingen mellanväg för någon vanlig användare eller en expert.

Detta lämnar användare med en stor fråga: vilket operativsystem är bättre? En användare, med sin begränsade kunskap och erfarenhet om teknik, är alltid i doldrums. För att hitta rätt svar - en gång för alla - sökte vi råd från experter. Vi ställde fem utvecklare en enkel fråga: Mac eller Windows?

Dessa utvecklare registrerar enhälligt sina åsikter. Observera att utvecklarna, som svarade på vår fråga, har använt båda plattformarna för att utveckla programvara och appar.

Detta gav dem en tydlig förståelse för fördelarna och nedgångarna hos båda systemen. Baserat på sina erfarenheter röstade utvecklare för Mac. Windows hade i sitt tidiga skede status som den enda aktören på marknaden. Men när Apple gick in i branschen blev konkurrensen hård.

Apple verkar ha kanten över Windows med sitt säkra ekosystem, smartare operativsystem och kraftfulla hårdvara. Utvecklare var snabba att byta till Mac från Windows, eftersom de kunde känna igen en anmärkningsvärd skillnad mellan de två plattformarna. Låt oss kolla in deras åsikter!

Varför Mac är det första valet för utvecklare: Fem skäl

# 1. Lish - Utvecklare, WonderShare

Jag bytte från Windows till Mac-utveckling och har lagt ut en serie PDF-produkter för Mac, till exempel Wondershare PDF Converter för Mac och PDF-editor för Mac.

Efter nästan åtta års utveckling på Mac tror jag att utvecklingsmiljön för Mac är utmärkt och att den är användarvänligare när man konfigurerar olika program, och det finns inget behov av att ladda för många saker manuellt. Många av verktygen som utvecklare använder kommer från Unix och kraften i UNIX är mycket bekväm att använda.

För det andra är Mac väldigt cool; det kan ge Apples utvecklingsprogramvaruindustri en känsla av ära. Den tredje är att virtualisera Windows på OS X, vilket är väldigt enkelt. Ett enkelt användargränssnitt gör arbetet smidigare. På Mac OS X är fönsterhantering bra, och det är viktigt när du använder många olika verktyg som utvecklare.

# 2. Akash Padhiyar - Grundare, Akash Technolabs

Jag har använt Mac de senaste åtta åren. Om du frågar mig varför jag använder Mac så länge skulle jag svara dig med en fråga: varför jag andas. Ja, det är så enkelt som att förstå vikten av Mac.

Dess sömlösa integration ger mig en användarvänlig, ren, enkel och förfinad miljö. Som vi alla vet om dess säkerhets- och dataintegritetsfunktion ger det mig avkoppling medan jag använder den. Varje komponent i Mac är optimerad för bästa prestanda för att säkerställa att det tar mindre kraft att utföra ditt arbete.

Mac ger mig mer kraft när jag utvecklar min identitet med ett fantastiskt användargränssnitt. Mac är alltid där för att ge kunderna tillfredsställelse med ny teknik, snabb respons och stabilitet i versionen.

Många gånger hörde jag att Mac är väldigt dyrt, men jag tror att när du får en kvalitativ och säker miljö med nya uppdateringar och mycket optimerad prestanda måste du gå till Mac.

# 3. Jared Collett - Grundare, BetterHabitsApp

Jag brukade faktiskt arbeta för Apple. Att använda deras programvara som en plattform för min kreativitet är helt enkelt en andra natur. Jag började ursprungligen använda en Mac för att undvika kraschar, starta om och, Heaven Forfends, en fullständig ominstallation.

Tolv år senare och inte mycket har förändrats. Under den kreativa processen kan jag inte bry mig om ett operativsystem som inte fungerar. Från att driva en inspelningsstudio till att professionellt redigera foton till att producera dokumentärfilmer har allt gjorts på en Mac.

Nu som iOS-utvecklare tvingas jag använda en Mac, men ärligt talat skulle jag inte ha det på något annat sätt. När du har att göra med tusentals rader kod, felsökning och lösa komplexa problem måste du lita på din maskin. Mer än så måste du lita på det system du arbetar i.

Jag har alltid känt att Apple tvingar dig att göra det rätt första gången. Även om detta kan vara lite frustrerande, är du tacksam för det i slutändan. Från att lära sig Objective-C till nu Swift har Apple ett sätt att utvidga sin elegans och orörda kvalitet till själva kodningsupplevelsen. Jag skakar av att tänka på hur det skulle vara att koda för en Windows-enhet på en Windows-dator, nej tack!

Sammantaget är jag hedrad över att fortfarande kunna bidra till Apples arv och uppdrag, många år efter att jag formellt har arbetat för dem. Apple är ett fantastiskt företag med tusentals exceptionella människor som driver det med uppdraget att berika människors liv. Det är något jag alltid kan komma bakom.

# 4. Pablo Diaz-Gutierrez - CTO, Appfluence

Som en av skaparna av Priority Matrix tillbringar jag min dag med att skriva och granska kod för mobil-, webb-, server- och stationär programvara, så jag behöver en miljö som är flexibel och kraftfull nog för att hantera det.

En MacBook erbjuder den perfekta kombinationen som gör att jag kan göra väldigt olika typer av arbete en minut och nästa, utan att behöva ansluta till externa system eller ladda en uppsjö av virtuella maskiner för varje situation.

I grunden är macOS ett Unix-system som också är enkelt att använda och "bara fungerar." Till skillnad från mer traditionella Unix-system (Linux är den mest kända varianten), låter macOS mig komma igång med minimal fiddling och installationstid.

Det finns massor av utvecklarprogramvara som fungerar direkt från lådan, och eftersom det är ett Unix-system kommer det med otaliga verktyg som kan kombineras för att utföra komplexa uppgifter. Att få en ny maskin på morgonen och veta att jag kan få allt jag behöver igång på några minuter är enormt för mig.

Slutligen, eftersom jag arbetar hemifrån, skulle jag bli upprörd om jag inte flyttade. Jag kör cykel och bär min bärbara dator till kaféer hela tiden. Så jag behöver en dator som är lätt och lätt att bära i ryggsäcken. Jag blev först kär i MacBook Air och har inte sett mig tillbaka sedan dess.

# 5. Vyer från 5KPlayer

Antag att två lag arbetar med att utveckla en enda programvara - DearMob iPhone Manager. Ett team använder Windows-plattformen och ett annat använder Mac. Båda lagen är överens om att Mac är enklare och lättare att använda för att utveckla ett iOS-relaterat program.

Om jämförelsen ovan inte räcker för att imponera på någon, låt oss ta ytterligare ett exempel. Det finns bara ett team som bygger 5KPlayer på både Windows PC och Mac. Från sina idéer är Mac-datorn mycket bekväm för programmering, särskilt för den tredje lib (bibliotek). Det finns en hel del inbyggda källkoder i Mac-datorn. Därför kan alla utvecklare slutföra uppgiften snabbare på Mac än på Windows PC.

Även om fler och fler programmeringsspråk kan användas över flera plattformar behöver vi fortfarande skapa Windows-programvara på Windows och Mac-applikationer på Mac-datorer. Mac är Steve Jobs största arv.

Det är alla vänner!

Vad är ditt val?

Efter att ha läst några intelligenta argument från experter skulle många få veta varför utvecklare föredrar Mac. Vårt försök var att skapa medvetenhet om de två populära datorplattformarna och vilken du ska använda. Vår idé är inte att devalvera Windows mot Mac. Du är domare och tar ett sista samtal.

relaterade inlägg

  • Apples produktplaceringsstrategi
  • 7 saker Apple kan göra med sina enorma kontanter
  • Android-telefoner är lika livlösa som gravstenar
  • 6 funktioner jag vill se i mina framtida iPhones

Vilken datorplattform använder du? Är du nöjd med det aktuella operativsystemet som är installerat på din dator? Dela din feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found