Blogg

Hur får jag iPhone Xs djupeffektkontroll på iPhone X, 8 Plus, 7 Plus

För mig är det som sticker ut i iPhones 2018 den avancerade kameran. Xs och Xs Max utnyttjar den överlägsna kameran och det robusta A12-chipet för att skapa den fantastiska skärpedjupeffekten. Ännu bättre, du kan också justera bakgrundssuddet både före och efter tagningen.

Om du har en förkärlek för mobilfotografering, skulle du gärna lägga händerna på det här nya tillägget. Men vad händer om du tänker tvärtom och vill få iPhone Xs / Xs Max djupeffektkontroll för att redigera suddig bakgrund på iPhone X, iPhone 8 Plus och iPhone 7 Plus?

Hur får jag iPhone Xs djupkontroll på iPhone X, 8 Plus och 7 Plus

Självklart hade det varit fantastiskt om det fanns ett alternativ att finjustera bokeh-effekten på de andra iPhonerna som levereras med dubbla kameror. Det finns emellertid inget behov av att tappa sömn på grund av frånvaron av den här heta funktionen eftersom det finns ett smart sätt att testa denna funktion tack vare några av de bästa kameraapparna från tredje part som Apollo, Focos, Depth Cam, Halide och mer .

Så, hur låter dessa kameraappar dig använda djupeffektkontrollen på din iPhone som inte stöds? Det är en ganska enkel sak. Dessa kameraappar utnyttjar skärpedjupsdata för att finjustera suddighetseffekten. Kom ihåg; de kräver iPhones, som har dubbla kameran.

Även om alla ovanstående appar är imponerande, är de som jag har testat och funnit vara lätta att gå Focos. Dessutom är den tillgänglig gratis. Om du vill få ut det mesta av alla sina coola funktioner kan du uppgradera till premiumversionen. I följande praktiska guide kommer jag att ta gratisversionen av den här appen!

Hur man använder djupkontroll på iPhone X, iPhone 8 Plus och iPhone 7 Plus

Steg 1. Först och främst, ladda ner Focos-appen på din iPhone-stödda iPhone (iPhone 7/8 Plus och iPhone X). Den är kompatibel med iOS 12/11 eller senare.

Steg 2. Ta nu några snygga bilder med porträttläget på din iPhone. Om du redan har några fantastiska porträttfoton är du redo att gå.

Starta sedan Focos appen och väljer Portrait pic du knäppte med hjälp av bokeh effekt.

Steg 3. Därefter kolla reglaget som låter dig justera bakgrundsoskärpa av bilden . Flytta den åt vänster eller höger för att ändra intensiteten på den suddiga bakgrunden.

Här börjar den verkliga historien ...

Nu finns det en intressant sak som är värt att nämna att du också kan ändra din fokuspunkt. Till exempel, efter att ha tagit bilden, om du tycker att en person (som inte var ditt huvudobjekt när du knäppte bilden) skulle vara huvudämnet, har du flexibiliteten att byta fokus. I det ögonblick du ändrar det, flyttar appen automatiskt uppmärksamheten. Voila, skillnaden är ganska uppenbar!

En annan anmärkningsvärd funktion i den här appen är att den låter dig justera bländarstorleken från f / 20 till f / 1.4. Jämförelsevis , iPhone Xs och dess syskon kan du ändra bländaren storlek från f / 16 till f / 1,4). Så du kan säga att appen har gjort ett bra jobb i detta avseende.

Det är inte allt; Du kan trycka på formknappen för att ändra formen på bokeh-effekten . Det ger dig också möjlighet att se suddighetseffekten i många former som 2, 3, 4,5,6,7,8 och 10. Tänk på; denna funktion finns i den enda proversionen av appen.

När du har redigerat ditt foto trycker du på Spara längst upp till höger.

Om du gillar den här appen och vill utnyttja alla dess funktioner kan du välja premiumversionen. Från och med nu är den tillgänglig för $ 0,99 / månads-, $ 6,99 / årlig och $ 10,99 / livstidslicens.

Det är ganska mycket det!

Vad sägs om iPhone 8, 7, 6 Plus, etc?

För de som har ännu äldre iPhones med en enda kamera har vi sammanfattat några av de bästa apparna för porträttläge. Skulle du tänka dig att ta en titt på bokeh-effekten på sådana iPhones, kan dessa appar vara värda att titta.

Avslutar:

Även om inte i fullfjädrad form, kan du definitivt ta massor av skivor ur Xs oskärpa effekt kontroll; med tillstånd från tredjepartsappar. Om du inte vill uppgradera till de senaste iPhonesna och redan har X och till och med andra iPhones med dubbla kameror kan dessa appar leva upp till dina förväntningar med god effekt.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Bästa fotoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa videochattappar för iPhone och iPad
  • Bästa Collage Making Apps för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found