Blogg

Hur man delar GIF-animationer på Mac med GIF-tangentbord

Experter på Apple-produkter väger alltid programvara, en app eller en produkt mot en annan; och ibland görs jämförelsen mellan de produkter som tillverkas av Apple.

I oktober i år rullade Apple ut GIF Keyboard, en app som kan laddas ner på Mac- och iOS-enheter. Även om appens namn är detsamma, fungerar det inte på samma sätt på iOS-enheter och Mac. På din iOS-enhet fungerar GIF Keyboard som ett tangentbord från tredje part, men på Mac har det ingen sådan implementering.

Hur man delar GIF-animationer på Mac med GIF-tangentbord

Medan GIF Keyboard körs i menyraden på OS X är det inte samma historia i iOS-versionen. Men Mac- och iOS-användare kan dela GIF-animationer snabbt och effektivt med hjälp av GIF Keyboard.

Intressant nog valdes detta GIF-tangentbord av Apple som en av de bästa Mac-apparna för 2015; det är gratis för Mac App Store. Nu om du har laddat ner GIF Keyboard kan du börja utforska den här appen; och om du inte har det kan du ladda ner appen.

Den här appen körs i OS X-menyraden i det övre högra hörnet på Mac-skärmen. Klicka på GIF-tangentbordets menyradssymbol så kan du se länkar till senaste, favorit och sparade GIF-animationer. Du kan också kontrollera ett verktygsfält som har de senaste GIF-reaktionerna, trenderna och musikcentrerade.

GIF Keyboard har en speciell funktion som ger dig möjlighet att snabbt söka i en viss animation. Om du till exempel vill hitta en animering för att "känna dig fantastisk", skriv in samma i sökrutan så får du alla vackra GIF-animationer.

Men att hitta din favorit GIF-animation räcker inte; du måste dela det. Och för att dela den via meddelandeprogrammet, dra och släpp bara in i appen så kommer din vän att bli förvånad över den här nya GIF-animationen.

Alternativt klickar du bara på en GIF så kopieras den till Urklipp; som ett tredje alternativ kan du klicka på ellipsen längst ned till höger i alla animationer. Du kommer att se en rullgardinsmeny med alternativ som Kopiera GIF, Lägg till i favoriter etc.

Du kan också spara dina favorit-GIF-filer och ladda upp dina egna GIF-filer; för det senare måste du länka GIF till ett Riffsy-konto (Riffsy är företaget bakom GIF Keyboard).

Pris: Gratis

Ladda ner GIF-tangentbord

Har du provat den här appen? Dela din feedback med oss ​​i kommentar, på Facebook, Twitter och Google Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found