Blogg

Gazelle.com - Sälj din begagnade iPhone, iPad, MacBook etc. online

I dagens tid har konsumenterna många valmöjligheter när det gäller smartphones och andra elektroniska prylar. Människor uppgraderar sina enheter varje år. Naturligtvis är det en lukrativ industri för tillverkare av elektroniska apparater, men inte så lönsam för miljön. För varje ny enhet som köps finns det en gammal enhet som antingen säljs till någon eller ligger någonstans i din låda.

Med tiden försvagas värdet på den gamla enheten, och när du slänger den skapar den elektronisk förorening (e-avfall). Så vad ska du göra för att undvika ekonomiska förluster samt skydda miljön? Svaret är enkelt, sälj det på Gazelle. Om din enhet är för gammal för att säljas, dumpa den i ecoATM som återvinner dessa gamla enheter och betalar dig kontant direkt.

Låt oss kontrollera i detalj om båda alternativen.

Så här säljer du din gamla iPhone, iPad, MacBook snabbt på Gazelle

Gazelle förvärvades av ecoATM 2015, vilket gör det till ett sammanhängande företag som tillhandahåller två tjänster - att köpa och sälja begagnade enheter och återvinna gamla enheter. Företagets tjänster är inte begränsade till bara Apple-produkter; du kan köpa eller sälja produkter från Samsung, Google, LG och många andra.

Till att börja med förtroendefaktorn har företaget fått A-betyg från Better Business Bureau. Förutom det har företaget också 12 000+ återförsäljarbetyg med i genomsnitt 4,5 av 5 stjärnor.

Det finns två alternativ att byta in dina begagnade enheter - online eller personligen i deras kiosk. Kiosken placeras mestadels i köpcentra där kundchefen kontrollerar enhetens skick och ger dig ett erbjudande. Om du accepterar det får du betalt kontant direkt.

För online måste du besöka Gazelle.com och välja den enhet du vill sälja. Svara på några frågor om din enhet så får du ett erbjudande direkt på skärmen. Om du vill sälja, ange bara din e-postadress och följ instruktionerna för att få betalt.

En sak att notera är att företaget inte köper förlorade eller stulna enheter. Om du har köpt en begagnad smartphone från någon, se till att den är legitim och inte stulen.

  • Sälj iPhone, iPad, MacBook, etc.
  • Köp iPhone, iPad, MacBook, etc.

Så här återvinner du din iPhone och iPad på ecoATM

Om din enhet är för gammal för att säljas är det bättre att dumpa den för återvinning och ta ut vad du får, som en iPhone 3G. Apple-företaget har också ett återvinningsprogram, men de betalar kanske inte mycket för dig. Det är alltid bra att ha ett par alternativ för att få en bättre affär.

Gå över till ett av galleriorna där de har ecoATM, svara på några snabba frågor om din enhet i kiosken och dumpa den för att få kontanter direkt. Det spelar ingen roll vilken enhet du har, i vilket skick den är; det har verkligen något monetärt värde.

ecoATM förstår denna filosofi och visar erbjudandet; om du accepterar det får du kontanter direkt. Ett råd från företaget själv om din enhet är i fungerande skick kommer du sannolikt att få ett bättre pris genom att sälja den online på Gazelle än att dumpa den i kioskmaskinen. Det finns dock en begränsning; kiosk accepterar endast smartphones, surfplattor och MP3-spelare.

Varje enhet som tas emot i kiosken kontrolleras noggrant av expertteamet. Om enheten har nått slutet av livscykeln återvinns de genom R2-certifierade anläggningar, så att de skadliga kemikalierna från elektronik inte utsätts för miljön.

Inbytesalternativ för företag

Hittills har vi pratat om de alternativ som finns tillgängliga för konsumenterna. Men om du är ett företag som har hundratals iPhone, iPad eller MacBook, kan du också sälja dem snabbt via deras inbytesprogram för företag. Allt du behöver göra är att ange kontaktuppgifterna och detaljerna om din gadget, dess mängd och skick.

Gazelles expertteam kommer att kontakta dig med en offert. När affären är avslutad behöver du bara skicka enheter utan kostnad. Förutom att sälja, har de också ett alternativ för bulkköp och processen är nästan identisk.

Besök Gazelle.com för mer info

Avslutar…

Teknik utvecklas i snabb takt, och det är okej. Men en av de mest betydande nackdelarna med detta är att värdet på gamla enheter försämras snabbt också. Det är då företag som Gazelle kommer till hjälp, där du kan sälja dina enheter på ett ögonblick. Med det sagt, lämnar jag det slutliga beslutet om dig vad du ska göra med din elektroniska relik.

Har du provat Gazelle eller ecoATM? Hur var din upplevelse? Dela det med andra användare genom att kommentera nedan. Och glöm inte att ansluta till våra Facebook, Twitter och Telegram.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found