Blogg

Hur man presenterar en iBook från iBookstore på iPhone / iPad

Precis i tid för semesterperioden verkar Apple ha lagt till en presentfunktion i iBookstore. Medan du kan presentappar, låtar, album och filmer från iTunes & App Store kan du nu också presentböcker!

Macworld skrev först om funktionen och vi har provat detta på våra iOS 7-enheter: iPhone och iPad. Och det fungerar fantastiskt, mycket lik det sätt du ger en app eller en låt. Dyk rätt in för att lära dig hur.

Du behöver en iOS 7-kompatibel enhet och iBooks-appen för detta. Uppenbarligen kan du också ge en iBook via Mac med iBooks-appen installerad.

Hur man presenterar en iBook från iBookstore på iPhone och iPad

  • Öppna iBooks- appen på din iPhone / iPad
  • Klicka på "Store" för att öppna iBookstore
  • Nu kan du välja en bok från Sök eller Utvalda eller Topplistor. Var som helst, i grund och botten. Hitta och välj den bok du vill gåva
  • När du väl är på sidan som innehåller informationen i iBook trycker du på ikonen Dela
  • Det finns presentikonen . Knacka på den

  • Fyll nu i detaljerna precis som du skulle göra för att ge en app eller en låt från App / iTunes store
  • Välj ett datum, valfritt och det handlar om det

Det finns dock några dumma begränsningar. Det första är att du inte kan skicka en iBook som en gåva till någon som är i ett annat land. Åtminstone, så länge deras App Store är konfigurerad till ett annat land, kan de inte ta emot gåvan (eller öppna den). Lösningen ligger i att ändra landsregionen, men det är bara det, en lösning.

Ändå är det intressant att notera att du nu kan skicka böcker som gåvor istället för att skicka ett iTunes-presentkort och sedan be personen att välja en bok från iBookstore. Många användare har frågat om den här funktionen och här är Apple som debuterar iBooks-presentfunktionen precis i tid för semestern.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found