Blogg

Kan du inte spara WhatsApp-foton och videor på iPhone? Hur man fixar det

Som standard sparar WhatsApp alla inkommande media i din iPhones kamerarulle. Men förutsatt att du har tillåtit WhatsApp att komma åt appen Foton för att spara bilder och videor till den. Om WhatsApp av någon anledning slutar spara bilder och videor på kamerarullen, finns det två ställen du måste kontrollera för att se till att den inte är inaktiverad. Här är vad du behöver göra när du står inför detta problem.

Hur man fixar Det går inte att spara WhatsApp-foton eller videor till iPhone-kamerarullen

  • Aktivera Spara inkommande media
  • Kontrollera Photo Privacy Settings på iPhone

Aktivera Spara inkommande media

Steg 1. Öppna WhatsApp på din iPhone.

Steg 2. Tryck på Inställningar längst ner till höger.

Steg 3. Tryck på Chattar → Aktivera växeln för Spara till kamerarulle om den är avstängd.

Be nu en vän att skicka ett foto eller en video på WhatsApp för att testa om den sparas på kamerarullen eller inte. Om det gör det är problemet löst. Om inte, gå vidare till nästa steg.

Kontrollera Photo Privacy Settings på iPhone

Ibland, även om du har aktiverat 'Spara till kamerarulle', kan WhatsApp inte spara bilder och klipp på kamerarullen. Det beror ofta på att du har hindrat WhatsApp från att komma åt appen Foton.

Detta kan ha hänt av misstag när du knackade på 'Tillåt inte' i popup-fönstret som dök upp och ber om tillstånd att låta WhatsApp få tillgång till appen Foton. För att åtgärda detta:

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på Sekretess.

Steg 3. Tryck på Foton.

Steg 4. Tryck på WhatsApp.

Steg 5. Välj Läs och skriv.

Tvinga nu att avsluta WhatsApp eller starta om din iPhone och be en vän att skicka en bild till dig. Det sparas automatiskt i iPhones Photos-app.

Det är allt klart!

Om båda dessa metoder misslyckas, försök ta bort WhatsApp helt. Du har möjlighet att säkerhetskopiera från WhatsApp Inställningar → Chattar → Chattbackup. Installera sedan appen igen och när iPhone frågar om du ska låta WhatsApp få tillgång till appen Foton trycker du på "Tillåt".

Äntligen är det viktigt att veta att foton och videor som du manuellt laddar ner genom att trycka på nedladdningsikonen kommer att sparas i iPhone Photos-appen. Om du föredrar att ladda ner bilder och videor via Wi-Fi och mobildata automatiskt, öppnar du WhatsApp → Inställningar → Data- och lagringsanvändning → Foton under MEDIA AUTO-NEDLADDNING → välj Wi-Fi och mobil. Gå nu tillbaka och upprepa detta för videor.

Du kan också tycka att dessa inlägg är intressanta:

  • Tips för att fixa WhatsApp videosamtal fungerar inte på iPhone och Android
  • Hur man skriver fetstil, kursiv och genomträngning i WhatsApp på iPhone eller Android
  • Sätt att veta om jag är blockerad på WhatsApp? Steg (med bilder)

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att ställa det i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found