Blogg

Så här städar du din Mac gratis med MacClean

Med tiden blir cachefiler, kakor, webbhistorik, systemfiler och andra onödiga junkar så problematiska att de inte bara saktar ner hastigheten utan också gör livet riktigt komplicerat när du använder Mac. Det blir verkligen irriterande när du upptäcker att ditt arbete hämmas gång på gång. Även om du kan ta bort dessa överflödiga filer regelbundet utan att behöva något stöd, tar det en rundkörningsprocess och tar därför mycket ovärderlig tid.

Medan jag snubblade på nätet hittade jag en mycket effektiv app med namnet MacClean från iMobie. Den kan rensa upp alla överflödiga filer på enklast möjliga sätt. Gjort med Mac-enhetens eftersläpningshastighet och den konstanta störningen som orsakats av de ovälkomna filerna, uppskattade jag grundligt hur det fungerar. Med den här appen installerad behöver du inte bry dig om att hålla din Mac finjusterad.

MacClean har ärvt arvet från PhoneClean, det mest mångsidiga verktyget för att utrota irrelevanta filer från din iPhone, iPad och iPod. Den har utformats speciellt för att följa elegansen i Mac OS X 10.10. Dess gränssnitt ser till att du kan utföra uppgiften att städa upp din Mac med största lätthet.

Vad som gör att MacClean sticker ut

MacClean erbjuder dig alternativ att antingen flytta skräpfilerna till papperskorgen eller ta bort dem till skillnad från andra appar eller verktyg. I händelse av att du vill hämta filer som du har kvar i papperskorgen kan du därför få tillbaka dem. Många gånger behöver du bara lägga undan oönskade filer eftersom du kan behöva dem i framtiden. MacClean ser till att du har det bästa alternativet för att hantera dina filer på din Mac.

MacClean vet var munkarna är

MacClean får snabbt reda på var munkarna är. Som ett resultat har du den bästa förståelsen för hur du ska hantera dem. Det finns rester, cache som är svåra att spåra; än mindre att göra sig av med dem lätt. Men med den här appen för att hjälpa dig kan du rensa dem bekvämt.

Tillgängligt gratis för Mac-användare

MacClean är gratis att installera på din Mac. Den är kompatibel med OS X 10.7 eller senare.

Så här rensar du upp på din Mac med MacClean

Steg 1. Installera MacClean och starta den på din Mac.

Steg 2. När du startar MacClean bör du se dess huvudgränssnitt. Alla typer av skräpfiler som Internet skräp, användar skräp kommer att vara markerade som standard. Om du inte vill att en viss typ av skräpfil ska tas bort kan du avmarkera rutan bredvid skräpfilen. När du är säker på att bli av med filer, klicka på knappen "Sök" för att börja skanna filerna. Om du vill stoppa processen att ta bort filerna däremellan kan du när som helst klicka på "Stopp" -knappen för att förhindra det.

Steg 3. När skanningsprocessen är klar tillhandahåller MacClean en sammanfattning av skräpfilerna tillsammans med antal och storlekar. Om du vill kolla in en viss skannad skräpfil kan du klicka på knappen ">" bredvid storleksresultatet som visas i det övre högra hörnet.

(Bara om du vill få en enskild skräpfil som har skannats, välj filen → klicka på “Sök” -knappen som kommer att ligga nära storleken på skräpfilen → Klicka därefter på “Sök” till höger för att hämta den specifika filen → När du har fått filerna placerar du dem i önskad Mac-mapp. Det är inte allt; du kan fortfarande förhindra att hela filtypen tas bort genom att avmarkera rutan.) När du har visade skräpfilen, se till att klicka på “V” -knappen uppifrån.

Steg 4. Som standard flyttar MacClean skräpfilerna till papperskorgen. Om du vill bli av med dem helt, klicka på "Mop" -ikonen längst ner för att ta bort skräpfilerna. Men för att rensa en viss skräpfil på internet måste du stänga motsvarande webbläsare.

Dessutom kan du också ta bort en viss fil manuellt. När du går till en viss fil kan du antingen ta bort den helt eller flytta den till papperskorgen. Du kan välja något av de två alternativen enligt behov.

Steg 5. Efter att rengöringen är klar; MacClean presenterar resultatet som visar hur mycket diskutrymme som har återvunnits. Det är då du vet hur mycket utrymme som beslagtagits av rester eller irrelevanta filer.

Det är allt! Du kan upprepa denna process för att ta bort alla värdelösa filer. Vad tycker du om MacClean?

Ladda ner MacClean gratis.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found