Blogg

Hur man sparar Mac-skärmdumpar till Urklipp i macOS

”Universal Clipboard” gör kopiering och klistra in super enkelt över macOS och iOS. Det finns många sätt som denna kontinuitetsfunktion kan öka din upplevelse. Ett klassiskt exempel kan du spara skärmdumparna direkt till Urklipp på din Mac så att de är tillgängliga över dina enheter.

Låt oss säga; du har tagit en skärmdump på din Mac och vill importera den i Notes-appen på din iPhone. Istället för att använda AirDrop eller på andra sätt, ta det i Urklipp. Då kommer din bild bara att klistra in snabbt. Är det inte lite enklare? Ta reda på hur det fungerar!

Så här sparar du Mac-skärmdumpar direkt till Urklipp i macOS

  • När du tar skärmdumpar på Mac sparas de som bilder i PNG-filformat på skrivbordet
  • Men när du trycker på en ändringsknapp (Skift, Kontroll, Alternativ (Alt) och Kommando) när du tar en skärmdump skickar den bilden till systemets urklipp
  • Universal Clipboard är tillgängligt i iOS 10 eller senare och macOS Sierra eller senare. Så se till att dina enheter är helt kompatibla

Först och främst, gå till skärmen du vill ta.

Därefter måste du trycka på  kontrolltangenten ( )  på tangentbordet. Nu måste du hålla Skift ( ) + Kommando ( ) +4 genväg för att skicka en bild av en del av skärmen till Urklipp.

Håll bara ned  Control ( ) + Shift ( ) + Command ( ) +3 för att ta skärmdumpen av hela skärmen.

Det är allt!

Du har tagit skärmdumpen fram till Universal Urklipp. Öppna nu vilken app som helst på din Mac eller iOS-enhet (ansluten till samma iCloud-konto) och klistra sedan in den som vanligt.

Avslutar…

Tanken att kopiera allt på iPhone och klistra in det i ett dokument på Mac eller vice versa är verkligen super praktiskt och produktivt. Jag har alltid haft det snyggt och skulle därför rekommendera dig att dra nytta av det för att förbättra din upplevelse.

Du kanske vill fånga upp dessa inlägg också:

  • Tips för att använda Apple Notes-appen på Mac
  • Hur man använder kontinuitetskamera på Mac, iPhone och iPad
  • Fungerar inte Universal Urklipp mellan Mac och iPhone / iPad? Tips för att fixa det
  • Bästa anteckningsappar för Mac: Snap Notes snabbare och håll dem organiserade

Vad tycker du om den här kontinuitetsfunktionen? Dela din värdefulla feedback med oss.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found