Blogg

Hur stoppar appar åtkomst till iPhone-mikrofon

Apples produkter har alltid hyllats för sina sekretessinställningar. oavsett om det är Apple Watch, iPhone eller iPad - integritet är något som varje användare kommer att garantera. Om du kontrollerar dess sekretessinställningar hittar du många appar som platstjänster, kontakter, kalendrar, foton, kamera, mikrofon och andra; du kan kontrollera integriteten för dessa appar.

En mikrofon är en viktig app som är integrerad med många andra appar som Facebook Messenger, Hangouts, Skype, WhatsApp och mer. Om du vill styra din mikrofon, så här är hur du kan hitta vilka appar som har tillgång till mikrofonen.

När du väl har hittat apparna som har åtkomst till mikrofonen kan du stänga av den eller hålla den aktiverad.

Hur man förhindrar appar från att komma åt din iPhone eller iPad mikrofon

Steg 1. Starta appen Inställningar → Tryck på Sekretess.

Steg 2. Tryck på mikrofon.

Steg 3. Nu stänger du av strömbrytaren bredvid varje app en efter en.

Dessa appar är sådana som kan använda mikrofonappen eftersom apparna har funktioner som kräver en mikrofon. Du kan till exempel lämna ett röstmeddelande via WhatsApp och därför måste du integrera mikrofonen med WhatsApp. Du kan växla mellan apparna för att styra dem.

För det mesta behöver du slå på strömbrytarna för att använda mikrofonen för att fullt ut använda appen. Av säkerhetsskäl kan du dock slå AV strömbrytaren om du inte använder mikrofonen.

Apple ser alltid till att alla appar i App Store ger användarna den största säkerheten, och därför vill varumärket inte ta någon risk. annars finns det inget stort när det gäller säkerhet.

Det är allt, kompis!

Läs mer: 

  • iPhone-mikrofon fungerar inte? Här är fixen!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found