Blogg

iPhone-strömbrytare fungerar inte? Här är Why & The Real Fix!

IPhone-strömbrytaren används för att slå på och stänga av enheten, låsa skärmen, återställa hårddisken, återställa den och mer. Om den här viktiga strömbrytaren slutar fungera för dig, finns det några lösningar du kan prova innan du tar den för reparation. Låt oss börja med att lära oss mer om orsakerna bakom och se hur man åtgärdar problemet med att iPhone-strömbrytaren inte fungerar.

Möjliga orsaker till att iPhone-strömbrytaren inte fungerar

  • IPhone-fodralet orsakar störningar på strömbrytaren.
  • En betydande mängd smuts har ackumulerats runt knappen.
  • Enheten fick ett fall på sidan, vilket resulterade i fysisk skada.
  • En programvarufel som gör att strömbrytaren inte svarar.

Om strömbrytaren är helt skadad är det enda alternativet att ta den för reparation. Men om det är fast, långsamt eller semi-funktionellt, så här fixar du det.

 1. Starta om din iPhone med hjälp av AssistiveTouch
 2. Försök justera klickhastigheten på sidoknappen
 3. Besök Apple Store för reparationsalternativ

1. Starta om din iPhone med hjälp av AssistiveTouch

Eftersom strömbrytaren inte fungerar måste vi använda Assistive Touch eller appen Inställningar för att stänga av iPhone (och sedan slå på den igen).

För att stänga av iOS-enheten öppnar du appen Inställningar och trycker på Allmänt . Bläddra ner och tryck på Stäng av . Dra nu avstängningsreglaget till höger.

Vänta en minut eller två. Försök nu använda strömbrytaren för att slå på iPhone. Fungerar det?

Om strömbrytaren inte fungerade, anslut iPhone till laddaren eller en dator för att slå på den och följ förslagen nedan.

2. Försök justera sidoknappens klickhastighet

Fungerar sidoknappen på iPhone X och senare modeller med Face ID men inte så bekvämt som du vill? Du kan justera dubbel och trippel klickhastighet för att se vad som passar dig bättre.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Tillgänglighet .
 2. Bläddra ner och tryck på Sidoknappen .
 3. Välj ett av de tre alternativen - ' Standard ', ' Långsam ', ' Långsammast '.

3. Besök Apple Store för reparationsalternativ

Slutligen, om inget hjälper, betyder det att det är dags att ta din enhet för fysisk inspektion och reparation. Du kan börja med att kontakta Apple Support och ordna ett möte i närmaste Apple Store eller auktoriserade Apple-servicecenter.

Obs : Se till att säkerhetskopiera din iPhone som i Apple Store, de kommer troligen att radera allt.

Använd AssistiveTouch: En tillfällig lösning

Detta är inte en lösning för att fixa strömbrytaren som inte fungerar, utan snarare en lösning som låter dig använda enheten och utföra nästan alla åtgärder bekvämt även om den ovannämnda fysiska knappen är trasig.

Du kan aktivera AssistiveTouch från appen InställningarTillgänglighetTouchAssistiveTouch . Vi har en detaljerad guide som visar hur du redigerar åtgärderna och får ut det mesta.

Loggar ut

Det här är några av de användbara sakerna att göra när din iPhone-strömbrytare slutar fungera. Jag hoppas att den här korta guiden hjälpte dig och gav en tydlig bild för att ta itu med problemet.

Vi har också en guide som berättar vad du ska göra om iPhone-hemknappen inte fungerar. I samma anda, om Touch ID inte fungerar som det ska, se till att följa vår detaljerade guide.