Blogg

Topp 5 Apple Watch-säkerhetsfunktioner: Dubbel ned på integritet

Som alla produkter från Apple kan du förvänta dig att företagets smartklockor är lika unika och tekniskt överlägsna de flesta andra produkter i samma kategori på marknaden.

Apple Watch har flera funktioner som lyfter fram dess verktyg som en enhet som är lika bra som iPhone på många områden. Smartwatchen hämtar sin inspiration från iPhone och du kan utföra många uppgifter direkt från din handled.

Designad för att vara en överlägsen förlängning av iPhone, erbjuder klockan dig alla nödvändiga alternativ för att inte bara skapa ett extra försvar för dina data utan också få snabb hjälp i en nödsituation. Här är de 5 bästa Apple Watch-säkerhetsfunktionerna som är utformade för att stärka din integritet och användarupplevelse!

Apple Watch-säkerhetsfunktioner: Det är lika säkert som din iPhone

Hitta en Stulen Apple Watch

När Apple Watch först introducerades 2014 saknade den inbyggd GPS. Och därför kunde inte smartwatchen dra nytta av Apples avancerade enhetsspårningsfunktion "Hitta min iPhone."

Klockan var starkt beroende av iPhone och använde sin Wi-Fi / Bluetooth-anslutning för att upptäckas vid felplacering. Teknikjätten inkluderade den inbyggda GPS-enheten i Apple Watch Series 2. Enheten behövde dock fortfarande använda den pålitliga Wi-Fi-enheten i sin ihopparade iPhone för att få plats.

Med introduktionen av Apple Watch Series 3 med LTE-stöd kan smartwatchen äntligen dra största möjliga nytta av Find My iPhone. Så om du har den här bärbara enheten kan du hitta den med den här funktionen. För mer information om Hitta min Apple Watch, gå till den här kompletta praktiska guiden.

Lösenordssäkerhet

Beroende på hur du planerar att använda Apple Watch kan du känna dig säker genom att skapa ett lösenord för att förhindra att din klocka drivs av någon annan än dig.

Om du bor i delade utrymmen och du har för vana att lämna enheten kvar kan det vara ett mycket effektivt sätt att skydda din Apple Watch.

Med andra ord lägger lösenordet till den första försvarslinjen för dina personuppgifter och hindrar någon från att stöta på den utan din tillåtelse.

Radera data automatiskt

Tänk på en situation när din Apple Watch hamnar i fel händer. Och den personen försöker desperat låsa upp din smartwatch genom att ange några vanliga lösenord. Skulle du inte vara orolig för dina känsliga uppgifter? Ja, det skulle du vara.

Precis som iOS erbjuder watchOS dig möjligheten att automatiskt radera data från din smartwatch efter 10 misslyckade lösenordsförsök. Om du vill vara på den säkrare sidan av strömmen skulle det vara klokt att hålla den här funktionen aktiverad . Titta på appen för iPhone → LösenordRadera data.

SOS för nödsituationer

Bortsett från att vara en förstklassig smartwatch kan Apple Watch också fungera som en livräddande funktion. Så om du någonsin befinner dig i en nödsituation där det inte finns någon som hjälper dig, tryck bara och håll ned sidoknappen för att ringa räddningstjänsten.

Meddelande Sekretess

Vill du aldrig avslöja dina personliga varningar? Du kan välja att skydda dina meddelanden genom att lägga till ett extra lager av skölden till dem.

watchOS levereras med en funktion som heter "Notification Privacy." När det är aktiverat låter det dig dölja informationen om varningen. Och du måste trycka på den för att se detaljerna. Titta på app för iPhone → Min klockaMeddelande  → Meddelandesekretess

Det är ganska mycket det!

Över till dig:

Jag är säker på att dessa tips kan hjälpa dig att förbättra din användarupplevelse och till och med skämma bort dina viktiga data. Känner du till sådana coola säkerhetsfunktioner? Berätta om dem.

Du kanske också vill ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa hälsoappar för Apple Watch
  • Bästa Sleep Tracker-appar för iPhone
  • Bästa fitnessappar för iPhone
  • Bästa Yoga Apps för iPhone

Vad är säkerhetsfunktionen du vill se i Apple Watch snart?

Om författaren: Detta inlägg är skrivet av Sophie. Hon är marknadsföringsspecialist på Security Gladiators. En författare om dagen och en läsare på natten, hon är specialiserad på teknik och cybersäkerhet. När hon inte är bakom skärmen kan hon hitta Sophie som leker med sin hund.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found