Blogg

Är din Apple TV fast på Apple-logotypen? Här är fixen

Efter att ha använt "Apple TV" länge kan jag säga att det är uppgiften på alla fronter. Men det är inte perfekt och kan plågas av problem precis som alla andra konstgjorda enheter. Häromdagen visar inte min Apple TV video eller spelar upp ljud. Jag försökte några lösningar och en av dem lyckades lyckligtvis för mig.

Jag trodde att det skulle vara värt att dela med mig av mina erfarenheter och de tricks som blev av med problemet. En sak som är värt att notera är att följande lösningar också kan vara till hjälp för att åtgärda andra problem som Apple TV fastnat på Apple-logotypen eller svaret på TV: n.

Apple TV fastnat på Apple-logotypen, visar inte video eller spelar ljud? Prova dessa lösningar

Lösning nr 1: Kontrollera nätsladden

Se först och främst till att din Apple TV är ansluten till strömmen och att statuslampan lyser. Bara i statuslampan visas inte, använd fjärrkontrollen för att väcka TV: n.

Om det inte fungerar drar du ur nätsladden från din Apple TV och väntar sedan i 30 sekunder. Sätt sedan i strömsladden igen. Om problemet fortfarande kvarstår, försök använda ett annat eluttag.

Lösning 2: Kontrollera om HDMI-kabeln fungerar som den ska

Om statuslampan lyser men du inte hör ljud eller ser video, kolla in HDMI-kabeln. Koppla ur den och anslut den sedan säkert till din Apple TV.

Om HDMI inte verkar fungera alls, ta en titt på de bästa HDMI-kablarna för Apple TV 4K för att köpa en mer hållbar och effektiv kabel.

Lösning 3: Kontrollera dina TV- eller mottagarinställningar

Om din TV har flera HDMI-portar, försök byta till HDMI-ingången på din TV eller mottagare som din Apple TV är ansluten till.

Om du har en annan HDMI-kabel kan du prova att använda den med en annan HDMI-port.

Lösning 4: Byt till ett annat visningsläge

Om den svarta skärmen visas på din Apple TV eller Apple-logotypen visas kort innan du återvänder till en svart skärm, använd fjärrkontrollen för att ändra videoupplösningar:

  • På din Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen): Du måste hålla Meny och Volym ned i 5 sekunder och sedan släppa. Din TV växlar till en ny upplösning var 20: e sekund. Sedan måste du klicka på OK och välja en upplösning
  • Håll din Meny och Upp i 5 sekunder på din Apple TV (andra eller tredje generationen). Nu byter din TV till en ny upplösning var 20: e sekund. Klicka på OK för att välja en upplösning

Lösning 5: Anslut din Apple TV direkt till din TV

Har du inte fixat ännu? Försök att ansluta din Apple TV direkt till din TV med en HDMI-kabel.

  • Se till att du inte ansluter till en omkopplare eller mottagare och använder HDMI 1 eller ingång 1 på din TV
  • Om Apple TV är ansluten direkt till din TV och hemskärmen visas ansluter du andra enheter som en mottagare eller HDMI-omkopplare en efter en

Lösning 6: Återställ din Apple TV via iTunes

Om din Apple TV fortfarande inte svarar helt, anslut den till din dator och tvinga en återställning med iTunes.

Steg 1. Anslut din Apple TV till din dator med en  USB-C till USB-kabel .

Steg 2. Öppna  iTunes och välj Apple TV från Enheter-menyn.

Steg 3. Klicka nu på Återställ Apple TV .

Lösning nr 7: Om allt annat misslyckas ... Kontakta Apple Support

Om ingen av lösningarna har löst problemet och din Apple TV fortfarande inte startar, ser du en Apple-logotyp på skärmen eller inte hör ljudet, kontakta Apple Support.

Du kan behöva ange din Apple TV: s serienummer. det finns tre sätt att få det.

Om digitalboxen kan starta, gå till  Inställningar → Allmänt → Om .

Alternativt kan du gå till Inställningar → Fjärrkontroller och enheter → Bluetooth → Fjärrkontroll  för Siri Remote serienummer.

  • Om din Apple TV inte svarar helt kan du kolla in serienumret genom att ansluta det till din Mac via  USB-C-kabel och starta  iTunes
  • Den Serienumret är tryckt på undersidan av anordningen, under FCC: s symboler och information

Vilka knep fungerade för dig?

Vilket av ovanstående trick fixade problemet? Låt oss veta namnet och berätta om det finns någon annan lösning för att lösa ett sådant problem.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Bästa 4K-TV för Apple TV
  • Bästa 4K-skärmar för Apple TV
  • Så här styr du Apple TV med din iPhone eller iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found