Blogg

Platstjänster är alltid PÅ på iPhone? Här är en fix

I iOS 13 ändrade Apple hur tredjepartsappar får plats. Nu när du startar appen för första gången ser du tre alternativ i plats-popupen - Tillåt medan du använder appen , Tillåt en gång och Tillåt inte . Har du observerat att möjligheten för Alltid är borta nu? Men om en användare vill ge en app behörighet att få åtkomst till dess plats konsekvent, måste han gå djupt in i inställningarna. Sammantaget är detta en utmärkt integritetsförbättring i iOS 14 eller 13.

  • Så här ändrar du platsspårningsinställningarna på iPhone
  • Hur fixar du iPhone-platstjänster alltid i utfärdande
  • Hur inaktiverar du platstjänster för en app på iPhone

Så här ändrar du platsspårningsinställningarna på iPhone

Om det finns en app som en tredjepartskarta eller spårningsapp, som alltid behöver plats i bakgrunden, här är hur du tillåter det.

  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone
  2. Bläddra ner och tryck på Sekretess.
  3. Tryck på Platstjänster.
  4. Från listan hittar du appen som du alltid vill ge platsbehörighet. Tryck på appnamnet och tryck på Alltid.

Obs! Du kanske inte ser "Alltid" för alla appar.

Hur fixar du iPhone-platstjänster alltid i utfärdande

Ser du platsikonen ständigt och onödigt i din iPhone-statusfält? Så här kontrollerar du det.

  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone
  2. Tryck på Sekretess → Tryck på Platstjänster.
  3. Tryck på Dela min plats. Stäng sedan av växeln för Dela min plats.
  4. Gå nu tillbaka (tryck på uppe till vänster), bläddra till botten och tryck på Systemtjänster.
  5. Härifrån stänger du av tjänster som du inte använder.

De mest troliga syndarna är Diagnostics & Usage och Location-Based Apple Ads. Lika troligt men användbara ibland är Popular Near Me (som används i App Store) och Spotlight-förslag. När det gäller det senare, kommer du att utlösa platstjänster när du söker efter en plats direkt från Spotlight eller söker något som "restauranger".

Stäng också av alla alternativ under PRODUKTFÖRBÄTTRING - iPhone Analytics , Popular Near Me och Routing & Traffic.

Stäng av Uppdatering av bakgrundsapp: Om du har tillåtit en app att komma åt plats och om

Stäng av här för en viss app eller byt den här funktionen helt.

Hur inaktiverar du platstjänster för en app på iPhone

När du öppnar en app för första gången efter installationen kan du välja 'Tillåt inte' för att hindra den från att komma åt platsen ens en gång. Men om du har tillåtit en app att samla plats men nu vill du ta tillbaka den här behörigheten och följ sedan med.

  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone
  2. Tryck på Sekretess → Tryck på Platstjänster.
  3. Välj appen och välj Aldrig på nästa skärm .

Appen har nu inte åtkomst till din plats. Observera att vissa åkappar, betalningsappar och kartappar kan sluta fungera helt efter detta. Om detta händer, följ stegen ovan och välj 'Medan du använder appen' i steg 4.

Det är allt, kompis!

Du kanske också vill titta på:

  • Hur du delar din plats med Apple Watch
  • Hur man tar bort platsdata från foton och videor på iPhone eller iPad
  • Steg för att stänga av plats i Snapchat på iPhone och Android

Har du en fråga eller förvirring? Kontakta oss gärna med hjälp av kommentarsektionen nedan.