Blogg

Så här återställer du borttagna anteckningar på iPhone, iPad, Mac eller Windows PC

Raderade av misstag en anteckning på din iPhone eller iPad, och nu hoppas du kunna återställa den? Oroa dig inte, eftersom jag här har listat enkla sätt att återställa raderade anteckningar på iPhone. Men innan du gör detta, var god och vet att du bara kan återställa anteckningar som du har tagit bort under de senaste 30 dagarna och upp till 40 om du har tur.

Så här är enkla steg för att återställa raderade anteckningar med Notes-appen på iPhone, iPad och Mac. Du kan också använda iCloud på en dator eller hämta raderade anteckningar från en säkerhetskopia. Ta en titt på alla sätt och implementera det du tycker är bekvämast.

Så här återställer du borttagna anteckningar på iPhone, iPad, Mac eller Windows PC

Snabb åtkomst:

  • Hur man återställer borttagna anteckningar från iPhone och iPad
  • Så här hämtar du borttagna anteckningar från iCloud på Mac eller Windows PC
  • Hur man återställer borttagna anteckningar på Mac med hjälp av Notes-appen
  • Så här återställer du borttagna anteckningar på iPhone med hjälp av säkerhetskopiering

Hur man återställer borttagna anteckningar från iPhone och iPad

Steg 1. Starta Notes- appen på din iPhone eller iPad.

Steg 2. Klicka på pilen uppifrån till vänster för att se mappar. Du kanske måste trycka två gånger om du befann dig i en enskild anteckning.

Steg 3. Längst ner i listan trycker du på mappen Nyligen borttagen .

Steg 4. För att återställa en enskild anteckning, svep åt vänster och tryck på den lila mappikonen . Klicka nu på den mapp du väljer.

För att återställa flera anteckningar, tryck på cirkelikonen med tre punkter uppifrån till höger → tryck på Välj anteckningar och välj anteckningarna (eller tryck på flytta alla). Klicka nu på Flytta till ... och tryck på lämplig mapp i mapplistan .

Obs! Om du inte har några personliga mappar ser du troligen två mappar - iCloud och Notes. Du kan flytta de nyligen raderade anteckningarna till någon av dem.

Så här återställer du borttagna anteckningar från iCloud på Mac eller Windows PC

Steg 1. Besök iCloud.com på din Mac eller PC och logga in med dina Apple ID-uppgifter.

Steg 2. Klicka på Anteckningar .

Steg 3. Klicka på Nyligen borttagen längst ner till vänster.

Steg 4. Klicka nu på den anteckning du vill återställa från den andra kolumnen .

Steg 4. Klicka på Återställ längst upp i mitten.

Obs! Du kan inte välja flera eller alla raderade anteckningar på iCloud och återställa dem tillsammans. Men om du har en Mac har jag ett trick.

Hur man återställer borttagna anteckningar på Mac med hjälp av Notes-appen

Steg 1. Öppna Notes-appen  på Mac och gå till mappen Nyligen borttagen .

Steg 2. Nu härifrån kan du dra en enskild anteckning till valfri mapp i kolumnen längst till vänster. Du kan också högerklicka och sedan använda alternativet Flytta till .

För att återvinna alla nyligen borttagna anteckningar, markera alla borttagna anteckningar genom att klicka på en enskild anteckning från andra kolumnen och sedan trycka på kommando (⌘) + A . Nu kontrollklicka eller högerklicka och klicka sedan på Flytta till . Du kan också bara dra alla markerade anteckningar till en mapp för att återställa dem.

Så här återställer du borttagna anteckningar på iPhone med hjälp av säkerhetskopiering

Det är alltid en bra idé att regelbundet säkerhetskopiera dina enheter. Du kan göra det med Finder på Mac eller iTunes på PC. Du kan också enkelt använda iCloud-säkerhetskopiering. Om du har en viktig anmärkning som du tror kan finnas i en gammal säkerhetskopia kan du återställa den till din enhet.

Tredjepartsverktyg som Dr.Fone, iMyFone och PhoneRescue låter dig också återställa den raderade anteckningen från iTunes-säkerhetskopian.

Avslutar…

Så det här är några av sätten att återställa raderade anteckningar på iPhone, iPad och Mac. Innan jag loggar av vill jag berätta ett ord om att ta bort delad anteckning.

Om du är ägare till en delad anteckning och tar bort den tas den bort från Notes-appen för alla du delade den med. Du (och bara du) kan återställa den från mappen Nyligen borttagen.

Om du är en deltagare och tar bort en anteckning som delades med dig tas den bort från din Notes-app och går INTE i Nyligen borttagen. Det raderas varken från ägarens anteckningar eller någon annan deltagares. För att öppna den här anteckningen igen måste du klicka på den ursprungliga länken som ägaren delade.

Relaterade inlägg som du kan läsa:

  • Bästa smarta bärbara datorer 2020
  • Gratis anteckningsappar för iPhone och iPad
  • Har du glömt ditt lösenord? Hur låser du upp anteckningar på iPhone, iPad och Mac

Vilken metod hittade du enklast? För mig var det den första metoden. Dela dina tankar i kommentarsektionen nedan. 

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found