Blogg

Hur man tar bort ord från QuickType på iPhone eller iPad

QuickType kommer ihåg ord som du ofta har skrivit. Ibland skriver du ett ord bara en gång och QuickType föreslår det automatiskt varje gång du börjar skriva den första bokstaven i det ordet. Om du har skrivit några ord som du inte vill klippa upp på QuickType kan det verkligen vara irriterande och obekväma (läs: riskabelt). Det verkar inte finnas något sätt att ta bort ord från QuickType från inställningarna. Så hur återställer du QuickType-ord?

Hur man tar bort ord från QuickType på iPhone eller iPad

(Observera att detta är en filtåterställning och just nu är detta det enda sättet att ta bort ord från QuickType)

Steg 1. Öppna Inställningar  → Tryck på Allmänt → Bläddra ner och tryck på Återställ.

Steg 2. Tryck på Återställ tangentbordsordbok → Ange lösenord → Tryck på Återställ ordbok.

Testa om orden nu är borta.

En stor nackdel med denna process är att andra ord (som egennamn och andra ord som ofta används utan ordlista) också kommer att vara borta. Du måste skriva dem igen för att få dem till QuickType's prediktiva ordbok.

Det bästa med prediktiv text är att den föreslår ord baserat på sammanhanget: vad du skriver och vem skriver du till (och i vilken app). Det är möjligen ett stegvis steg från smart förutsägelse i andra telefoner / tangentbordsprogram.

Men det är inte heller ett idiotsäkert system. Till exempel skriver du ett ord bara en gång och QuickType kommer på något sätt ihåg det här ordet. Varje gång du börjar skriva ett annat ord som har samma första bokstaven visar QuickType dig det tidigare ordet (även om du bara har använt det en eller två gånger.)

Det var allt tills vidare!

Du kanske också vill utforska:

  • Så här ändrar du tangentbordslayout på iPhone eller iPad
  • Kortkommandon för iPad
  • Hur man flyttar muspekaren med tangentbordet på Mac
  • Hur man ändrar tangentbordslayout på Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found