Blogg

Så här laddar du ner och visar dina Instagram-data

Efter en enorm dataförsäljningsskandal med Cambridge Analytica-skandalen hade Facebook-vd Mark Zuckerburg lovat att införa ett alternativ för att låta användare ladda ner och se Instagram-data. Och gissa vad? Den sociala nätverksjätten har just uppfyllt det utlovade genom att lansera ett webbverktyg för att låta användare enkelt överföra hela sin data.

Så om du vill ta en titt på allt du har delat på Instagram eller vill säga adjö till den sociala nätverksappen av någon personlig anledning, kanske du vill ha en kopia av dina data för minnet. En sak som är värt att notera är att företaget ännu inte har lanserat den här funktionen för mobilappen. Därför måste du ta hjälp av din webbläsare för att få det gjort.

Så här laddar du ner och visar dina Instagram-data från iPhone, Android eller dator

När du begär informationen skickar företaget dig en länk till en fil med dina foton, kommentarer, profilinformation och mer. Du kan behöva vänta upp till 48 timmar på det.

Kom ihåg; länken till din nedladdade data fungerar bara i fyra dagar. Så snart du får e-postmeddelandet till din fil, kolla in den ASAP.

Steg 1 . Öppna vilken webbläsare som helst på din mobila enhet eller dator och gå till sidan för nedladdningsdata för Instagram.

Steg 2. Nu måste du logga in med ditt Instagram-konto om du inte redan är det.

Steg 3. Klicka på "Nästa".

Steg 4. Därefter måste du ange ditt lösenord .

Steg 5. Klicka slutligen på Begär nedladdning.

Appen kommer nu att bekräfta att den har börjat förbereda en fil med dina delade data och kommer att e-posta en länk till ditt registrerade e-post-ID.

“Vi har börjat skapa en fil med saker du har delat på Instagram och kommer att skicka en länk till [email protected]. Det kan ta upp till 48 timmar att samla in dessa uppgifter och skicka dem till dig. ”

Så här visar du dina Instagram-data på iPhone, Android och dator

När du har fått e-postmeddelandet om dina data kan du visa det både på din mobila enhet och dator.

Steg 1. Öppna vilken webbläsare som helst på din dator eller mobila enhet → Instagram.com → tryck på profilknappen längst ner till höger → tryck på inställningsikonen längst upp till höger.

Steg 2. Klicka nu på Sekretess och säkerhet .

Steg 3. Rulla sedan nedåt och klicka på Visa kontodata .

Steg 4. Kolla in din kontoinformation, bläddra igenom dina data. Du kan se lösenordsändringarna, ändringarna av kontoens integritet, kontona du följer och mer

Det är ganska mycket det!

Säg vad du tycker:

Jag hoppas att det här verktyget är tillgängligt för appen för mobila enheter förr än senare. Vad tycker du om det? Det skulle vara trevligt att få din feedback i kommentarerna nedan.

Du kanske också gillar:

  • Hur man använder fokus på Instagram på iPhone
  • Så här hanterar du flera Instagram-konton från iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found