Blogg

Så här ställer du in Facebook Pay på Facebook och Messenger App

Varje stor techjätte vill betala. Apple, Google, Samsung, Amazon, Huawei och mer har sin version av 'Betala'. Detta måste-ha inspirerat Facebook att komma med sin egen betalningsversion som heter Facebook Pay. Vill du använda den här tjänsten? Så här ställer du in Facebook Pay.

Denna nya betalningsplattform är ursprungligen endast tillgänglig i USA och i Facebook- och Messenger-applikationer. Men inom en snar framtid kommer det också att fungera på Facebook-ägda Instagram och Whatsapp. Tjänsten skulle också rullas ut till fler länder.

Så här ställer du in Facebook Pay på Facebook och Messenger App

Steg 1. Starta Facebook-appen eller gå till Facebooks webbplats och ange Inställningar .

Steg 2. Nu lägga till en betalningsmetod .

Steg 3. Nästa gång du gör en betalning på platser som stöds kan du använda Facebook Pay.

Senare, när detta är tillgängligt på WhatsApp och Instagram, kommer du att kunna ställa in det direkt i dessa appar.

Från och med nu stöder Facebook redan större kredit- och betalkort. Det stöder också PayPal. Betalningarna behandlas i samarbete med Stripe, PayPal och andra sådana företag runt om i världen. Företaget nämner direkt att Facebook Pay bygger på befintlig finansiell infrastruktur och partnerskap. Det står också att det är skilt från Facebooks kryptovalutaprojekt Vågen.

Var kan du använda Facebook Pay?

Du kommer att kunna använda Facebook Pay för insamlingar, köp i spelet, biljetter till evenemang, person-till-person-betalningar via Messenger och även göra inköp från utvalda sidor och företag på Facebook Marketplace. Senare kan den användas på andra tjänster från tredje part.

Vad sägs om integritet ...

Tja, vi pratar om Facebook och integritet, så du måste ta detta med en nypa salt. Företaget säger att det säkert lagrar och krypterar dina kort- och bankkontonummer, utför bedrägeribekämpning på sina system för att upptäcka obehörig aktivitet och ger meddelanden om kontoaktivitet.

Du har också möjlighet att lägga till en PIN-kod eller använda enhetens biometri, som pek- eller ansikts-ID-igenkänning, för ett extra lager av säkerhet när du skickar pengar eller gör betalningar. Facebook säger att den inte tar emot eller lagrar din enhets biometriska information.

Så varför detta och vad som är nästa ...

Jag tror att Facebook vill vara allestädes närvarande. I själva verket har det så djupt trängt igenom människors liv redan är något att fundera över. Det gick in i dejting, erbjuder internettjänster, jobb, smarta hemapparater (med sin portal) och vad inte. Nu ser det på betalningar. Facebook vill göra det på ett sätt som Google för närvarande gör på programvarufronten.

Men på grund av dess många integritets- och dataintrång är det verkligen på radaren för vanliga människor såväl som lagstiftare. Personligen skulle jag aldrig lita på Facebook med mina betalningar. Men det är en debatt för en annan gång när företaget lanserar tjänsterna helt. För närvarande är det i spädbarnsstadiet, och låt oss vänta och se vad som kommer nästa ...

Du kanske vill ta en titt på:

  • Bästa Facebook Cover Creator iPhone- och iPad-appar
  • Så här stänger du av Spela automatiskt Facebook-videor på iPhone, iPad och webben
  • Hur man skapar en Facebook-avatar på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found