Blogg

Varför 16 GB iPhones har bara 12 GB lagringsutrymme tillgängligt?

Hur ofta hittar du din iPhone 16GB slut på utrymme? Tja, om du installerar några tunga applikationer eller har uppdaterat ditt operativsystem nyligen kan det ta mycket plats på din iPhone. Men är det den enda anledningen till att du vet, eller hur? Om ja, är det inte det faktiska svaret på din fråga "Varför 16 GB iPhone har bara 12 GB lagringsutrymme tillgängligt?"

Vi vet alla att Apple stämdes tidigare för krympande lagring på 16 GB-enheten, som bara var 12,7 GB. Och som svar sa Apple att det är utrymmet som konsumeras av operativsystemet och få förinstallerade applikationer. Men handlar det bara om OS och förinstallerade appar?

Varför 16 GB iPhones har bara 12 GB lagringsutrymme tillgängligt?

Jag tror inte det personligen. Jag har ett annat perspektiv på samma. I så fall skulle jag vilja förklara för läsarna en enkel metod som används för att beräkna iPhone-minnet.

Det handlar om binära och decimala beräkningar

IPhone-tillverkarna och programvaran som beräknar utrymmet vid tillverkning av enheten är olika. Människorna betraktar 1 GB i decimaler medan programvaran använder de binära siffrorna för att beräkna utrymmet.

Om 1 GB i decimal är 1000 MB, enligt det binära systemet, skulle 1 GB vara 1 073 741 824. Så totalt sett om du beräknar 16 GB i decimalsystemet skulle det vara detsamma som 16 GB men när programvaran räknar det i det binära systemet blir resultaten olika. 16 000 000 000 (decimaltal på 16 GB) kommer att delas med 1 073 741 824 (binärt antal 1 GB) och i slutet är det kvarvarande utrymmet endast 14,9 GB.

Detta minskar nästan 1,1 GB utrymme på grund av fel beräkningar. Tror du att det är det enda varför utrymmet minskar? I så fall har du fel igen. Det finns ytterligare en anledning att veta.

Operativsystemet förbrukar också mycket utrymme

Det är helt uppenbart att operativsystemet tar upp lite utrymme på din enhet. Du kanske har observerat samma sak när du använder Windows PC att "C" -enheterna har lite utrymme täckt även om du inte har lagrat något. Detsamma gäller för iPhone och iPad också.

Det finns få program och förinstallerade applikationer i iPhone som är väsentliga för att köra din iPhone smidigt. Det beräknas att nästan 2,7 GB utrymme konsumeras av förinstallerade appar, programvara och operativsystemet i iPhone. Så äntligen slutar du med bara 12,2 GB på din enhet.

Nu kanske du är ganska tydlig om varför 16 GB iPhone precis har 12 GB utrymme även om du inte installerar en enda app eller lagrar en fil i den. Om du fortfarande inte kan förstå konceptet kan du kommentera nedanför dina frågor för att veta mer.

Det är allt, folkens! Jag hoppas att du fick svaret nu. Dela din feedback i kommentaren nedan.