Blogg

Kontrollera 10 saker med hjälp av iPhone som fjärrkontroll

Teknik är en så kraftfull sak. Du bygger upp en lista över saker som iPhone kan göra och sedan direkt när du tänker "det handlar om det", dyker upp en annan funktion. För de flesta vanliga användare är iPhone en smartphone som smsar, ringer, ansluter till internet, spelar spel, musik, videor, videochattar osv. Men för några av oss tjänar den ytterligare ett syfte.

IPhone används ofta som fjärrkontroll för att ansluta till många prylar. Du vet nog att iPhone kan fjärrstyra musiken som spelas på iTunes (på Mac / PC), men då är det bara toppen av isberget. Med användningen av iPhone som fjärrkontroll kan du styra en uppsjö av prylar runt dig. Från inbrottslarmsystem till din Xbox blir iPhone den perfekta universella fjärrkontrollen genom specifika appar. Mer efter hoppet!

10 populära saker du kan styra med din iPhone

Här är en lista med 10 populära saker du kan styra med din iPhone som fjärrkontroll. Åh, notera att det här är ändå bara en ”tip of the isberg” -listan. Det finns otaliga saker du kan styra med din iPhone. Vi har precis skapat en lista med tio här.

# 1. Apple TV

Det här är så enkelt som det kan bli. Apples Remote-app låter dig styra din Apple TV var som helst inom Wi-Fi-området. Detta sätter saker i perspektiv när du kan bläddra igenom allt innehåll på din Apple TV direkt från din iPhone, spela / pausa, FF och göra mycket mycket mer utan att behöva leta efter originalfjärrkontrollen igen.

Ännu bättre, med iOS 11 eller senare kan du styra din Apple TV direkt från Control Center på din iPhone.

# 2. iTunes

På din Mac / PC med Remote-appen kan du styra ditt iTunes-bibliotek från iPhone. Och med kontroll menar vi inte bara spela / pausa / spola tillbaka / blanda musik. Vi pratar om att leta upp nästa låt i listan, skapa Genius-spellistor direkt från din iPhone ... ja, vi pratar en fullfjädrad kontroll här.

# 3. HomeKit-aktiverade enheter

Att styra HomeKit-aktiverade enheter är enkelt med iPhone. Du kan sömlöst styra nästan allt som finns i ditt paradis. Från ljus, AC, takfläkt, lås till termostat kommer du att kunna finjustera dem direkt från din iOS-enhet. Men för att dra nytta av den här imponerande funktionen? Följ den här fullständiga guiden för att använda Home-appen och anpassa HomeKit-tillbehör på iPhone.

# 4. Smarta TV-apparater

Samsung, Viera, LG, Sony, Panasonic och en hel del andra smart-TV-tillverkare släpper appar för iPhone som förvandlar din smartphone till en kraftfull fjärrkontroll. Detta gynnar på två sätt: du behöver inte fortsätta använda fjärrkontrollen längre och du behöver inte oroa dig för synfält för IR-fjärrkontroller. Eftersom iPhone-fjärrkontrollen fungerar via WiFi styr du så småningom din TV var som helst i ditt hus.

# 5. PowerPoint- och Keynote-presentationer

Appar som MyPoint och Keynote Remote gör att du kan styra de jazzy presentationerna du gör direkt från din smartphone. Du bär din iPhone hela tiden med dig, hur som helst, så varför bry dig om en annan liten fjärrkontroll när du kan få saker gjort med det du redan har?

# 6. Skrivbord, Mac

Ah, det är här saker och ting blir mest intressanta. Tja, VNC-appar för iPhone är inte nya och de har varit här länge. Du kan använda grundläggande programvara som Team Viewer och sedan knyta din Mac / PC till din iPhone - och styra den otroligt.

# 7. Hem stereo

Hemmets stereoscen är ganska defragmenterad men kolla om din hemstereo har en app som låter dig styra musik på den via din iPhone! Vissa spelare låter dig styra musik via Bluetooth men de flesta moderna stereoinställningar kommer med en app och med Wi-Fi-stöd: ja, det gör det ganska mycket, eller hur!

# 8. VLC Media Player

VLC Remote för iPhone är en fantastisk liten app som hjälper dig att styra VLC-spelaren på din Mac / PC. Det finns en gratis version som är ganska mycket nog för att få saker att rulla. Om du använder VLC mycket, skulle detta slutföra paketet.

# 9. Xbox Media Center

Jag är inte helt säker på om många använder Media Center på Xbox (XBMC) men du kan styra XBMC direkt från din iPhone med den officiella appen.

10. Smart högtalare

Smarta högtalare har blivit en enorm vurm nuförtiden. Drivs av virtuell assistent, de är utformade för att inte bara underhålla dig med fantastisk musik utan också läsa nyheter, säga skämt och ring, skicka meddelanden och mer. Med din iPhone kan du obefläckat styra din smarta högtalare som Amazon Echo, Sonos One och HomePod.

Det är allt, vänner!

Håll dig uppdaterad!

Det finns flera ganska smarta fjärrappar som AnyMote och SURE som kan låta dig styra en mängd olika saker som DVD, digitalbox, mediaspelare, luftkonditionering och mer. Om du letar efter några praktiska appar för att hantera ett antal saker, kolla in dem. Det är uppenbart att din iPhone är mer än bara en telefon.

Du kanske också vill ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa produktivitetsappar för iPhone och iPad
  • Presentationsappar för iPhone
  • Bästa Project Manager-appar för iPad
  • Bästa filhanteringsapparna för iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found