Blogg

Så här lägger du till, tar bort och fäster widgets på iPad-startskärmen

iPad OS designades för att bäst utnyttja de stora skärmarna på iPad. Ett sätt som detta nu är möjligt är genom fästa iPad-startskärmwidgets. Tidigare var meddelandecentrets widgets ett utmärkt sätt att snabbt få extra information. Men med iPad OS kan du nu fästa widgets direkt på startskärmen och med widgets för nyheter, ordböcker och mer kan du öka din produktivitet genom att bara sätta på skärmen.

Har du problem med att räkna ut hur du använder widgetar på startskärmen? Oroa dig inte. I den här handledningen visar vi dig exakt hur du lägger till, tar bort och fäster widgets till iPad-startskärmen som kör iPadOS. Låt oss börja.

Så här använder du widgets på iPad som kör iPadOS 13

Först och främst vill du komma till widgetskärmen. iPad OS kallar detta "Today View" och det är super enkelt att komma åt.

Fortsätt helt enkelt att svepa från vänster till höger tills du kommer till det. Du kan också ställa in det så att Today View alltid visas bredvid din första startskärm.

Steg 1. Gå till inställningarna för idag. När du är i Today View, fortsätt att svepa upp tills du ser knappen Redigera och tryck på den.

Steg 2. I Today View-inställningarna finns en växling som säger "Håll på hemskärmen." Om du vill fästa widgets måste du hålla det aktiverat.

Steg 2. På samma skärm bläddrar du ner tills du kommer till "Fler widgets". Du kan klicka på plustecknen på vänster sida för att lägga till dina val till dina widgetfavoriter.

Steg 3. Du kan bestämma vilka widgets som ska fästas och vilka du vill lämna i favoriter genom att ordna om dem på skärmen. Flytta favoriter till avsnittet Fästa favoriter genom att trycka och dra.

Steg 4. Flytta fästa favoriter ned till avsnittet Favoriter så lossnar de.

Du kan klicka på den röda minusikonen till vänster för att ta bort en widget , oavsett om den är fäst eller i favoriter. Detta flyttar tillbaka det till Fler widgets.

Fästa widgets är alltid synliga i Today View (det är därför de fästs). Men det finns bara plats för upp till tre fästa widgetar i full storlek i vyn Idag.

Summering…

Det är allt som finns i det. Som du kan se är det inte alls svårt att fästa, lägga till och ta bort widgets på startskärmen. Dessutom, om du använder informationsrika widgets, som en väder- eller nyhetswidget, kan du få mycket information utan att behöva öppna appen. Praktiskt, eller hur?

Ta en titt på följande inlägg också:

  • Hur du får åtkomst till kolumnvy i iPadOS Files App
  • Använd musen med din iPad för att få ut det mesta
  • Så här använder du Markup i iPadOS 13
  • Bästa widgets för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found