Blogg

Vad är 3D Touch och hur det fungerar?

Med flera definierande innovationer som har förändrat vårt sätt att titta på teknik har Apple blivit synonymt med modernism. Det som en gång trodde var komplext, gjorde det Cupertino-baserade företaget det otroligt enkelt. Oavsett om det är en mus eller en ultraavancerad smartphone med en stor skärm med bara en enda knapp, har Apple varit en pionjär när det gäller att föra innovativ teknik till världen.

Teknikjätten introducerade först Multi-touch som medförde en revolutionerande förändring i vårt sätt att navigera på appar med Tap, Swipe och Pinch på iOS-enheter. Inte undra på att pektekniken omedelbart vann iPhone- och iPad-användare.

Vad är 3D Touch? Force Touch: Tryckkänslig teknik

Sedan kom Force Touch-en tryckkänslig teknik uteslutande på Apple Watch, som senare anlände till MacBook, MackBook Pro och Magic Trackpad 2.

Force Touch skiljer mellan olika nivåer av kraft som appliceras på enheten. Med Force Touch-teknik kan användare snabbt utföra vissa uppgifter. Som till exempel kan du tvinga klickpåminnelser och datum för att expandera dem och kunna utföra fler åtgärder.

Vad är 3D Touch?

Med Force Touch-tekniken till en helt ny nivå lanserade Apple 3D Touch på iPhone 6s och 6s Plus. 3D Touch är mer känslig än Force Touch och har utvecklats för att fungera med kapacitiva sensorer integrerade i skärmen.

Hur fungerar 3D Touch?

Bildkälla: Apple.com

När det gäller funktionalitet är 3D Touch riktigt smart. Det låter dig utföra vissa uppgifter direkt genom snabba åtgärder.

Du behöver inte starta en app för att utföra vanliga åtgärder. Om du till exempel vill ta en selfie behöver du inte starta Camera-appen. Ett enkelt tryck på kameraappen, du får möjlighet att ta selfie direkt på din startskärm.

Kika och popa

För att behärska 3D Touch måste du förstå Peek och Pop. Medan den förra hänvisar till en lätt press, är den senare en hård press.

Om du vill kika på ett meddelande behöver du bara trycka lätt på det. Och om du vill komma in i meddelandet för en fullständig vy måste du trycka lite djupare på det. Så fungerar det!

Skillnaden mellan Force Touch och 3D Touch

Force Touch är tillräckligt smart för att detektera trycket på skärmen. Det kan upptäcka inte bara flera beröringar på skärmen utan kan också beräkna skillnaden i tryck på olika punkter på skärmen.

Men när du reagerar på din beröring är Force Touch inte lika snabb som 3D Touch. Det blixtsnabba svaret från 3D Touch beror på fusionen av kapacitiva sensorer och spänningsmätare. Denna fusion perfekteras av "Taptic Engine".

Framtiden för beröringsteknik

Att veta betydelsen av hur mycket 3D Touch har uppskattats av iPhone 6s-användare; touch-teknik kommer att bli mycket bättre i framtiden. Med den fantastiska förmågan att låta iPhone-ägare använda sin enhet med mer bekvämlighet och snabbare är det här för att stanna.

Android-smarttelefontillverkare är redan charmade av den här nya tekniken och vill tjäna pengar på den för att förbättra användarupplevelsen för deras enhet.

Det är allt, kompis!

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found