Blogg

Fungerar Facebook inte på iPhone och iPad? Här är The Real Fix!

Lastning och bristfällig funktion av Facebook har varit ganska vanliga problem på iPhone. Många användare som står inför problemet kontaktade oss via olika medier och klagade över det. Tack och lov är det något som framgångsrikt kan hanteras. I denna handledning ger vi dig möjliga lösningar som hjälper dig att fixa Facebook som inte fungerar på iPhone och iPad.

 1. Avsluta och starta om appen
 2. Åtgärda problem med Internetanslutning
 3. Kontrollera begränsningar för Facebook
 4. Kontrollera Facebook Update
 5. Rensa historik och webbplatsdata
 6. Ta bort och installera om Facebook-appen
 7. Starta om din iPhone
 8. Uppdatera din iOS-version

1. Avsluta och starta om appen

Det första vi vanligtvis försöker när Facebook slutar fungera är att dra ner appskärmsidan för att uppdatera den. Om detta inte fungerar är nästa lösning att avsluta och starta om Facebook-appen.

För att tvinga avsluta en app, på iPhone med Face ID, svep uppåt från skärmens nedre håll. Dubbeltryck snabbt på den på iPhone med hemknappen. Du är nu i appomkopplaren. Dra Facebook-appkortet för att stänga det. Starta appen igen efter några sekunder.

2. Åtgärda problem med internetanslutning

Ibland kan detta bero på problem med Wi-Fi eller mobildata. För att kontrollera detta, öppna Safari och besök en webbplats.

Laddar den? Om ja, perfekt! Om inte, stäng av och sätt på Wi-Fi eller mobildata på din iPhone. Överväg också att starta om din Wi-Fi-router. Här är våra detaljerade resurser för att åtgärda problem med Wi-Fi och mobildataanslutning om du behöver mer hjälp.

Om du använder mobildata är det viktigt att kontrollera om det är aktiverat för Facebook eller inte. För att göra detta, starta Inställningar- appen → Cellular → under CELULAR DATA, se till att växeln för Facebook är aktiverad .

Använder du en VPN? Om ja, avaktivera det. Facebook (som många andra webbplatser) är kanske inte tillgängligt på vissa VPN.

3. Kontrollera begränsningar för Facebook

Skärmtid gör det möjligt att införa en tidsgräns och andra typer av begränsningar för appar. Eftersom Facebook inte fungerar korrekt, låt oss investera ett snabbt ögonblick för att bekräfta att det inte är begränsat.

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Skärmtid .
 2. Tryck på Appgränser och se till att Facebook inte läggs till här.
 3. Om det är, tryck på det och slutligen tryck på Ta bort gräns .
 4. Klicka nu på gå tillbaka. Tryck sedan på Innehåll och sekretessbegränsningar .
 5. Stäng av växeln för begränsningar för innehåll och sekretess.

Efter att ha följt stegen ovan startar du Facebook-appen och ser om den laddas eller inte.

4. Kontrollera Facebook Update

Facebook ger ofta nya appuppdateringar. Och i var och en av dessa försöker jätten på sociala medier ta itu med buggar och förbättra den totala upplevelsen. För att åtgärda arbetsproblemet måste du hämta den senaste versionen.

För att uppdatera en app på iPhone, tryck länge på App Store-ikonen och tryck på Uppdateringar . Klicka sedan på UPPDATERA bredvid Facebook.

5. Rensa historik och webbplatsinformation

Står du inför problem när du använder Facebook i Safari eller någon annan iOS-webbläsare? Att ta bort historik och webbplatsdata kommer att göra tricket.

Vi har en steg-för-steg-guide som visar hur du rensar historik för Safari på iPhone och iPad. För andra webbläsare, tryck på inställningsknappen i appen och leta efter Historik → Rensa webbinformation.

6. Ta bort och installera om Facebook-appen

När du har tagit bort en app tar den bort tillhörande data och efter ominstallation börjar allt på nytt. Eftersom Facebook inte fungerar, låt oss också prova den här lösningen.

 1. Tryck på Facebook-appikonen från hemskärmen och tryck på Radera appRadera .
 2. Tryck nu på ikonen App Store och tryck på Sök . Skriv ' Facebook ' och tryck på nedladdningsikonen.
 3. När nedladdningen är klar loggar du in i appen igen.

7. Starta om din iPhone eller iPad

En lösning för att lösa flera tekniska problem, på vilken enhet som helst som ofta förbises, är - starta om! Det handlar om enkla steg och löser problemet utan att fisa mycket.

För att åtgärda de pågående Facebook-arbetsproblemen, fortsätt och starta om din iPhone. Efter detta kanske problemet inte längre fortsätter att vara besvärligt.

8. Uppdatera din iOS-version

Slutligen, om ingenting hjälper, uppdatera din iPhone. Det kommer att säkerställa bättre kompatibilitet med Facebook (och andra appar). Följaktligen kan pågående arbetsfrågor framgångsrikt tas om hand.

Loggar ut

Jag hoppas verkligen att du har kunnat räkna ut en positiv väg ut ur Facebook-problemet genom att följa lösningarna ovan. Låt oss veta vilken som fungerade för dig.

Tyvärr, om problemet kvarstår, rapportera det till Facebook.

Du vill också läsa dessa inlägg:

 • Ladda ner Facebook-videor på iPhone, Android och dator
 • Hur man lägger till en tillfällig Facebook-profilbild
 • Hur man ser vem som tittade på din Facebook-profil
 • Slå PÅ Facebook Dark Mode på iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found