Blogg

Hur man använder WhatsApp Status Feature på iPhone

Facebook-ägda WhatsApp har fått en helt ny funktion "Status" som ska göra den populära meddelandeprogrammet mer spännande. Det låter dig dela försvinnande foton, videor, GIF med dina vänner, som automatiskt upphör att gälla efter 24 timmar.

När det gäller funktionalitet liknar WhatsApp-statusfunktionen ganska Instagram och Snapchat Stories. Du kan ta reda på vem som har sett din status och när. När du tittar på statusuppdateringen för vilken vän som helst får du också möjlighet att skicka ett snabbt svar. Och om du inte längre vill se statusen för någon kontakt kan du stänga av den. Låt oss ta reda på mer!

Hur man använder WhatsApp-statusfunktion på iPhone

  • Så här skickar du försvinnande foton och videor i WhatsApp på iPhone
  • Så här ändrar du sekretess för status i WhatsApp för iPhone
  • Hur man manuellt tar bort statusuppdatering i WhatsApp på iPhone
  • Så här hittar du synpunkterna på din status i WhatsApp på iPhone
  • Så här visar och svarar du någon statusuppdatering i WhatsApp på iPhone
  • Hur man stänger av en statusuppdatering för en viss kontakt i WhatsApp på iPhone
  • Så här stänger du av statusuppdateringen för någon kontakt i WhatsApp på iPhone

Skicka försvinnande foton och videor i WhatsApp på iPhone

Steg 1. Först och främst måste du uppdatera WhatsApp till den senaste versionen. (Gå till App Store → Uppdateringar). Starta sedan meddelandeprogrammet på din iPhone.

Steg 2. Klicka på fliken Status längst ner.

Steg 3. Nu måste du trycka på statusikonen längst upp till höger på skärmen.

Steg 4. Ta sedan en trevlig selfie, ett foto eller en video.

Du kan också välja bilder från ditt bibliotek. För att göra det, tryck på väljarknappen längst ned till vänster på skärmen och välj den bild du vill använda.

Steg 5. Därefter kan du lägga till emoji, text och rita på det → Slutligen skicka fotot till din vän.

Ändra status Sekretess i WhatsApp för iPhone

Som standard delas din status med alla dina kontakter. Du har dock möjlighet att bara dela din status med valda kontakter.

Steg 1. Öppna WhatsApp på din iPhone → fliken Status.

Steg 2. Därefter måste du trycka på Sekretess längst upp till vänster på skärmen.

Steg 3. Nu har du tre alternativ -

  • Mina kontakter: För att dela din status med alla dina kontakter
  • Mina kontakter utom: För att dela status med alla kontakter utom vissa personer
  • Dela bara med: Om du bara vill dela status med vissa personer

Om du inte vill dela din status med vissa personer väljer du Mina kontakter utom och väljer personerna från dina kontakter. Tryck sedan på Klar för att bekräfta.

Om du bara vill dela din status med vissa personer, tryck på Endast dela med och välj namnet på personerna från kontakterna. Tryck på Klar för att bekräfta.

Obs! Ändringarna av din integritetsstatus gäller inte den status du redan har delat. Därför skulle jag rekommendera dig att först ställa in sekretessinställningen och sedan dela fotot. Du kommer inte att kunna veta vem som har sett din status om du har inaktiverat Läs kvitton (Inställningar → Konto → Sekretess → Läs kvitton)

Ta bort statusuppdatering manuellt i WhatsApp på iPhone

Om du inte vill behålla någon statusuppdatering av någon personlig anledning kan du enkelt ta bort den.

Steg 1. Öppna WhatsApp → Tryck på fliken Status.

Steg 2. Klicka sedan på de tre punkterna bredvid Min status.

Steg 3. Sedan måste du trycka på din statusuppdatering.

Steg 4. Klicka nu på pilen längst ner i mitten.

Steg 5. Tryck på papperskorgen och tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.

Ta reda på synpunkterna på din status i WhatsApp på iPhone

Steg 1. Öppna WhatsApp → Tryck på Status.

Steg 2. Tryck på de tre punkterna bredvid Min status.

Steg 3. Nu ser du antalet visningar av din status.

För att veta vem som har sett din status måste du trycka på din status och sedan trycka på pilknappen längst ner. Nu ska du se vem som har sett din status och när.

Visa och svara på någon statusuppdatering i WhatsApp på iPhone

Steg 1. Öppna WhatsApp → Status.

Steg 2. Klicka på statusuppdateringen för en kontakt.

Steg 3. Medan du tittar på statusen, tryck på Svara längst ner, skriv vad du vill och skicka sedan den.

Stäng av en statusuppdatering för en viss kontakt i WhatsApp på iPhone

Om du inte längre vill se statusen för någon kontakt kan du stänga av den. När den är avstängd visas den inte högst upp i statuslistan.

Steg 1. Öppna WhatsApp → Tryck på Status.

Steg 2. Svep sedan åt vänster från höger om statusuppdateringen på vilken kontakt du vill stänga av. Och välj sedan Stäng av.

Alla avstängda kontakter listas under Avstängt avsnitt.

Avaktivera statusuppdatering av någon kontakt i WhatsApp på iPhone

Om du senare ändrar dig och vill avaktivera statusuppdateringen för någon kontakt kan du snabbt stänga av ljudet.

Steg 1. Öppna WhatsApp → Tryck på Status.

Steg 2. Svep åt vänster från höger på statusuppdateringen för kontakten som listas under Avaktiverat avsnitt och välj sedan Ångra ljudet.

Poängen

Visst har statusfunktionen gjort WhatsApp mer spännande. Det är riktigt coolt att låta alla veta vad du gör. Det bästa med det är att den delade bilden automatiskt försvinner efter 24 timmar.

Nyligen har WhatsApp fått ett antal intressanta funktioner som alternativet att:

  • Vidarebefordra ett WhatsApp-meddelande till flera kontakter samtidigt
  • Hur man tar bort specifika medier från en enskild konversation i WhatsApp

Har du någon feedback? Låt oss veta det i kommentarfältet.